19 / 04 / 2024

Hakan Bucak: Yasadışı vatandaşlık uygulamasının takipçisi olacağız!

Hakan Bucak: Yasadışı vatandaşlık uygulamasının takipçisi olacağız!

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Yurt dışında 175 bin dolar ile yüzde 10 kira gelir garantisi” sloganıyla hileli kampanya yapıldığını görüyoruz. Bu tür asılsız reklamlar, ülkemizin ve sektörümüzün tanıtımına zarar veriyor!” diye uyardı.



Türkiye’de yabancılara konut satışında vatandaşlık hakkı verilmesi, yabancıya konut ve gayrimenkul satışını artıran en büyük etkenlerden birini meydana getiriyor. Konut ve gayrimenkul alımlarında sınırın 2018'de 1 milyon dolar’dan 250 bin dolara düşürülmesi de bu durumu tetikleyici bir etki yarattı. Fakat son günlerde yurt dışında geliştirilen yasa dışı finans sistemleri ile hileli kampanya başlatıldığını, tutarın 175 bin dolar olarak gösterildiğini dile getiren Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Yurt dışında 175 bin dolar ile yüzde 10 kira gelir garantisi” sloganıyla hileli kampanya yapıldığını görüyoruz.  Bu firmaların Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilip bir an önce yasaklanması gerekiyor. Bu tür asılsız reklamlar, ülkemizin ve sektörümüzün tanıtımına zarar veriyor!” dedi.

2018 Eylül'de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, yabancı yatırımcıların en az 250 bin dolar değerinde mülk edinerek Türk vatandaşlığı almasının mümkün hale geldiğini dile getiren Hakan Bucak, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:
 
“Bu gelişme paralelinde yabancılara konut satışında ciddi artış yaşanmaya başladı. Pandemi de bu artışa engel olamadı. Aksine Türkiye’nin pandemi ile başarılı mücadelesi, yabancı yatırımcı taleplerini daha da yukarılara çekti. Özellikle yurtdışında konumlanan Türkiye’ye yatırım getirmek için emek harcayan gayrimenkul danışmanlık şirketlerimizin olağanüstü çabaları da artışa büyük bir katkı sağladı. Sektörümüzün dünyadaki vitrini giderek güçlenirken yurt dışındaki bazı firmaların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Kanunu’nun yatırım bedeli şartını yanlış tanıtarak asılsız kampanyalar başlatması, ülkemize zarar veriyor. Oysa kanunda belirtilen rakam oldukça net, en az 250 bin dolar!
 

Suça ortak olmayın çağrısı!

 


Yasa dışı finans sistemleri ile geliştirilmiş olan bu kampanya sistemini kurgulayan ve reklam veren firmalara maddi açıdan ciddi yaptırımlar uygulanması gerektiğini dile getiren Hakan Bucak, “Hileli kampanya olarak gördüğümüz reklam ve tanıtım faaliyetleri kapsamında, “175 bin dolar yatırım ile yüzde 10 kira garantisi” sloganı kullanılıyor. Bu kampanyalara dâhil olan gayrimenkul geliştirici firmalar da bu suça ortak olmakla ülkemizin yatırım kalitesini ve değerini düşürme operasyonuna destek vermiş olacaklar” diye konuştu.
 
Hakan Bucak, söz konusu hileli kampanyanın aşamalarını şu şekilde özetledi:
 
120 bin dolarlık daire, 175 bin dolar olarak gösteriliyor
“Bu reklamı yapan firmalar bu konuda risk almayı göze alan inşaat projeleri ile anlaşma yapıyorlar. Asıl değeri 120 bin dolar olan daire, 3 yıllık ödeme ile 175 bin dolar üzerinden pazarlanıyor. Tapu sahibi tarafından dairenin 250 bin dolara satışı yapılmış gibi gösteriliyor. Resmi işlemlerden sonra tapu sahibi yatırımcıya, kesinti oranını belirledikten sonra 75 bin dolar’ı iade ediyor. Süreç böylece tamamlanmış oluyor.”
 

Yabancı gayrimenkul yatırımcısına 'kur' darbesi!


Geri Dön