25 / 04 / 2024

Hakan Ural, Adanalı Barık ailesi için ev yaptırdı!

Hakan Ural, Adanalı Barık ailesi için ev yaptırdı!

Adana'da maddi zorluk ve hastalıklarla boğuşan Barık ailesi, yıkık dökük evde yaşamaktan oyuncu sunucu Hakan Ural sayesinde kurtuldu. Yeni evlerine kavuşan Barık ailesi, mutluluktan gözyaşlarını tutamadı....



Adana'da inşaatlarda işçi olarak çalışan İbrahim Barık (41), 25 yıl önce amcasının kızı Sevda Barık (44) ile evlendi. Barık çiftinin bu evlilikten 4’ü kız 2’si erkek 6 çocukları oldu. Çift, kız çocukları Esra Barık’ı 11 yaşındayken 2007 yılında dalak ve karaciğer büyümesi nedeniyle kaybetti. Çiftin çocuklarından Şule Barık (11) ile İbrahim Barık’ın da (6) aynı hastalığa yakalandığını öğrenince, aile perişan oldu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; çocuklarının tedavisi için işinden ayrılan İbrahim Barık, ailesiyle beraber Ankara’ya gitti. 2 yıl boyunca çalışamayan baba Barık, bu süre içerisinde çalışamadığı için maddi imkansızlıklar yaşadı. Çocukların tedavisinden sonra Ocak ayında Adana’ya dönen Barık ailesi, kentte yaşanan yoğun yağışın nedeniyle duvarları çatlayan ve yıkılma tehlikesi olan evlerini görünce mutluluktan şok yaaşadı. İki odalı, üzeri çinko ile kaplı evlerinden gidecek başka yerleri olmayan Barık ailesinin bu dramı haber yapılınca, bu çağrıyaı sanatçı Hakan Ural, destekledi. Ural verdiği sözü tutarak aileye yeni bir ev yaptırılması için harekete geçti. Ural, Barık ailesine, 2 buçuk aylık bir çalışmandan sonra eski evlerini yıktırıp yerine yenisini yaptırdı.

"EVİ GÖRÜNCE KENDİMİ HAYALİN İÇERİSİNDE SANDIM"

Yeni bir evleri olduğu için mutlu ve huzurlu olduğundan bahseden Sevda Barık, “Önceki evimle şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Önceden evimde hijyen yoktu. Şimdi çocuklarımı temiz bir evde tuttuğum için çok mutluyum. Bizi mutlu edenlerden Allah razı olsun. Bu sevinci, önceki çocuğuma veremedim ama şimdiki çocuklarıma verdiğim için çok mutluyum. Evi görünce kendimi hayalin içerisinde sandım. Hala inanamıyorum” şeklinde konuştu.

Baba İbrahim Barık ise ailesinin çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Evimin yapılması 2 buçuk ay sürdü. İçine girince inanamadık, hala inanamıyoruz. Hakan Ural başta olmak üzere tüm yardımseverlerden Allah razı olsun” dedi.

Yardımcı olanlara sevgilerini gönderdiğinden bahseden Şule Barık ise, “Evimiz yapıldığı için ben de ailem de çok mutlu olduk. Eski evimize üzülmüştüm ama artık mutluyuz. Sanki rüyaymış gibi geliyor. Tüm yardımseverlere, Hakan ağabeyime teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.


Geri Dön