19 / 04 / 2024

Hakan Yusuf Güner: Binaları sağlam yapın!

 Hakan Yusuf Güner: Binaları sağlam yapın!

AFAD'ı ziyaretinde yapı denetim ve zemin etüdü yapan firmalarla ve imar mevzuatı uygulayan kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Vali Güner: ''Lütfen binaları sağlam yapın'' dedi.



AFAD'ı ziyaretinde yapı denetim ve zemin etüdü yapan firmalarla ve imar mevzuatı uygulayan kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Vali Güner: "Lütfen işinizi yaparken yaptığınız işin bilime, fenne ve mevcut mevzuata uygun olup olmadığını iyice denetleyin"



Afyonkarahisar Valiliği, şehir merkezinde görev yapan yapı denetimi, zemin etüdü ve imar uygulamaları yapan şirketleri uyardı, sağlam bina yapmaları için uyardı. Valilik hazırladığı yeni bir yönetmelik ve çalışma talimatı doğrultusunda, kurum ve firmaları her iki ayda bir toplayarak ildeki acil durumları masaya yatıracak, yapılan işlerle ilgili rapor isteyecek. 



İŞİNİZİ DOĞRU YAPIN 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, geçmişte yaşanan afetlerden ders alınması gerektiğini söyledi. Sııltandağı depremi ve diğerlerinde kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Güner, şu uyarılarda bulundu: "Hepimiz biliyoruz yurt dışından kurtarma ekiplerini bekledik. İnsanlarımız enkazların altında inleyerek, bağırarak, susuz, ekmeksiz, binlerce kilo ağırlığın altında bunları düşündüğümüz de önceden hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunun önemi bir kez daha ortaya çıktı. Burada yapı denetim konusunda faaliyet gösteren firmaların yanı sıra zemin etüdü yapan firmalara ve imar mevzuatı uygulayan kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyorum; Lütfen işinizi yaparken yaptığınız işin bilime, fenne ve mevcut mevzuata uygun olup olmadığını iyice denetleyin."


AFYONKARAHİSAR'IN AFET DURUMU MASAYA YATIRILACAK 


Güner, Valilik olarak yeni bir yönetmelik ve yeni bir çalışma talimatı hazırladıklarını, en az üç ayda bir toplantı yapacağını belirtti. Güner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki toplantıya bütün yapı denetim firmalarını, zemin etütçülerini ve imar uygulaması yapanları çağıracağız. Onlara ilimizin depremselliği, afetselliği ve ilimizin acil durum konseptiyle ilgili bilgiler vereceğiz. İl Koordinasyon Kurulu hazırladığım ve vermiş olduğum talimatlar çerçevesinde toplanacaklar. Koordinasyon kurulu toplanacak ve her 2 ayda bir Afyonkarahisar ilinin afet durumu masaya yatırılacak. Bu toplantıları da kamuoyuyla basın aracılığıyla paylaşacağız." 



HABERSİZ TATBİKATLAR YAPILACAK

Vali Güner, güçlendirilmemiş binalar varsa özellikle başta okullar olmak üzere tüm kamu binalarında bunların güçlendirilmesi için gerekli ödenek taleplerini yapacaklarını anlattı. Afet acil planında toplanma ve çadır yeri olarak belirlenen yerlerin tekrar gözden geçirilerek yeninden belirleneceğini ifade eden Güner, bunun dışında habersiz tatbikat yapacaklarını anlattı. Hakan Yusuf Güner, 112 Acil Çağrı Merkezinin önemine değinerek günde üç bin adet çağrı geldiğini ifade ederek, yeni üç bin tane vatandaşın 'bana yardım edin', 'bana destek olun', 'acil ve zor durumdayım' diye burayı aradığını kaydetti. Burayı sadece ihtiyaç sahiplerinin araması çağrısında bulunan Güner, kimsenin burayı meşgul etmemesini, burada bir saniyenin bile kıymetli olduğunun altını çizdi. 



Afyon Kurtuluş Gazetesi 



Geri Dön