27 / 04 / 2024

Hakkaniyetli bir “Mütekabiliyet” yok!

Hakkaniyetli bir “Mütekabiliyet” yok!

Türkiye ile yabancılar arasında hakkaniyetli bir mütekabiliyetin olmadığını belirten Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, “Yabancı mimarlar Türkiye’ye geldiğinde çok rahat çalışıyorlar ama biz gittiğimizde bir sürü engelle karşılaşıyoruz” dedi...



Türkiye’de yabancı satışın önü açılsın diye mütekabiliyetin çok desteklendiğini belirten Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, mesleki açıdan çok hakkaniyetli bir mütekabiliyetin olmadığının altını çizdi. 


Bir mütekabiliyet söz konusu değil

Erktin, “Biz danışmanlar, müşavirler, mimarlar yurtdışında hizmet vermeye kalkıştığımızda dünya kadar engelle karşılaşıyoruz. En azından bir vize engeli var. Bizim açımızdan bir metekabiliyet söz konusu değil. Yabancı mimar Türkiye’ye geldiğinde çok rahat çalışıyor ama biz yurtdışına gittiğimizde o kadar rahat çalışamıyoruz. Mesleki açıdan baktığımızda mütekabiliyetin çok da hakkaniyetli olduğunu söyleyemeyeceğim” diye konuştu. 


İçimi acıtıyor

Devlete ait arazilerin emsal artırma yoluyla yabancıya satılmasını kesinlikle desteklemediklerinin altını çizen Erktin, “Devlete, hazineye ait arazilerin de yurtdışı yatırımcılara satılmasını çok doğal karşılamıyorum. İstanbul’da çok az devlete ait arazi kaldı. Bizim nefes alacak alanlara ihtiyacımız var. Bu alanların yabancılara daha çok emsaller vererek satılması insanının içini acıtıyor. Mümkün olduğu kadar bu alanların halka dönük, halkın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması gerekir” dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön