28 / 03 / 2024

Ziya Yılmaz: Mütekabiliyet ile birlikte 10 bin konut satarız!

Ziya Yılmaz: Mütekabiliyet ile birlikte 10 bin konut satarız!

Mütekabiliyet Yasası'nın mevcut projelerdeki konut satışlarına önemli bir katkı sağlayacağını belirten Dap Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, 10 bin konut satılabileceğini belirtti




 

Türkiye’deki 20 milyon konutun yüzde 40’ının, İstanbul’un ise yüzde 70’inin risk altında olduğunu söyleyen Dap Yapı’nın patronu Ziya Yılmaz, Türkiye’yi yeniden inşa etmek gerektiğini belirtti. 


İnsanlara hak ettikleri şekilde güvenli ve modern ortamlar sunulmasının gerektiğini söyleyen Ziya Yılmaz, “Kentsel Dönüşüm Yasası sektör açısından büyük önem taşıyor. Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğinden hareketle yenileme projelerini destekliyoruz. Vatandaşlar da kentsel dönüşümü fırsat bilerek desteklemeli” dedi.


Lüks projelere büyük ilgi


Ziya Yılmaz, Körfez ve Arap ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler’in merakla beklediği yabancıya konut satışının önündeki en büyük engel olan ‘mütekabiliyet’in (yabancıların karşılıklılık aranmadan konut satın alabilmesi) kaldırılmasıyla en çok İstanbul piyasasmm hareketleneceğini söyledi.


Yılmaz, “Mütekabiliyet engeline takılan Azeri, Kazaklar, Körfez ve Arap ülkelerinin vatandaşları, İstanbul’un merkezi lokasyonlarmda deniz gören ve manzaralı lüks projelere ilgi gösteriyor” diye konuştu.


Satışlar yüzde 15 artar


Mütekabiliyet Yasası’nın mevcut projelerdeki konut satışlarına önemli katkı sağlayacağmı belirten Ziya Yılmaz, “Satışların yüzde 15’inin yabancılara yapılmasını öngörüyoruz. Yarısı İstanbul’da olmak üzere yabancıya 10 bin konut satılır. Biz de Dap Yapı olarak hazırlık yapıyoruz. Yatırım için Türkiye’yi seçen yabancılar, bir başka Avrupa ülkesinde mülk edinmelerine kıyasla son derece kazançlı çıkıyor. Yaşamak için bir şehrimize yerleştiklerinde iş kurarak istihdam sağlayarak ekonomiye katkı sunuyorlar” dedi.


İkinci yarı hareketlenir


Sektörün 2012’nin ikinci yarısını, ilkine kıyasla daha hareketli geçireceğini belirten Ziya Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: 


Gayrimenkul sektörü son yıllarda ciddi bir büyüme kaydetti. Sektörde kayıtlılık, şeffaflık, denetim, yüksek kalite ve standartlar, kurumsallaşma, istatistik bilgiler gibi unsurlar giderek artıyor. Bürokratik işlemlerin azaltılması ve hızlandırılması, SGK prim ve vergi yükünün azaltüması, KDV ve harç indirimlerinin kullanılması sektörü olumlu etkileyecektir.


Posta



Geri Dön