26 / 04 / 2024

Hakkari'de sinema salonu açıldı!

Hakkari'de sinema salonu açıldı!

Hakkari'de sinema salonu açıldı. Kentte yaklaşık 3 yıl önce açılan sinema salonunun, Yılmaz Erdoğan'ın "Vizyontele Tuuba" adlı filminin gösteriminden sonra çeşitli nedenlerle kapanması Hakkari Valiliğini harekete geçirdi...



Kentte yaklaşık 3 yıl önce açılan sinema salonunun, Yılmaz Erdoğan'ın "Vizyontele Tuuba" adlı filminin gösteriminden sonra çeşitli nedenlerle kapanması Hakkari Valiliğini harekete geçirdi.


Vali Necmettin Kalkan'ın girişimleriyle Atatürk Kültür Merkezinde oluşturulan sinema salonunun açılışı, Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu üyesi ve sanatçı Kadir İnanır'ın katıldığı törenle yapıldı.


Açılışta konuşan sanatçı İnanır, Hakkari dağlarında bundan böyle şarapnel değil kardelen çiçeklerinin kokacağını belirtti.


Türkiye'de film çekmediği iki il bulunduğuna ve bunlardan birinin Van, diğerinin ise Hakkari olduğuna işaret eden İnanır, "Vanlılara söz verdim size de söz veriyorum, mutlaka sinema hayatımda Hakkari'de de çektiğim bir film olacak" ifadelerini kullandı.


"Bundan 90 yıl önce beraber çarpışarak kurduğumuz bu büyük cumhuriyeti sizinle beraber kutlamaktan duyduğum mutluluğu anlatamam" diyen İnanır, şöyle konuştu:


"Onunu içindir ki biz onurlu, nasırlı, güçlü, tertemiz ellerimizi birleştireceğiz. Bu ülkede kardeşliğin ne kadar kutsal bir şey olduğunu dünyada herkese göstereceğiz. Umudumuzu asla tüketmeyeceğiz. Çıktığımız yol büyük ve kutsal bir yoldur. Kullandığımız dil, barış dilidir. Barış bütün diller içinde en anlamlı dildir."


İnanır, konuşmasını, "Sevgi, barış ve kardeşliğe merhaba deyince ne kadar yakışıyorsun, ne kadar yakışıyorsun ey hasretle beklediğimiz huzur. Merhaba barış, merhaba kardeşlik, merhaba huzur, merhaba yenigün... Hep böyle doğsun bu topraklar üstüne" cümleleri ile bitirdi.


Daha sonra Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın başrollerini paylaştığı "Gönderilmemiş Mektuplar" filminin gösterildiği salonda, Vali Necmettin Kalkan, İnanır ve davetliler filmi izledi.


Vali Kalkan, filmin ardından sanatçı İnanır ile yönetmen Gani Rüzgar Şavata'ya yöreye özgü kilim hediye etti.


AA


Geri Dön