24 / 04 / 2024

HAKSEN, KEY'lerin ödenmemesini mumlarla protesto etti!

HAKSEN, KEY'lerin ödenmemesini mumlarla protesto etti!

HAKSEN üyesi bir grup Konut Edindirme Yardımı paralarının ödenmemsini protesto etti



Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyesi bir grup, hak sahiplerine Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarının ödenmemesini mum yakarak protesto etti.

Kızılay'daki Gökdelen önünde toplanan grup, "KEY'imi unutmam, unutturmam", "KEY'ler mum gibi eriyor" yazılı dövizler taşıdı ve mum yakıp slogan attı.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, yaptığı basın açıklamasında, 15 aydır KEY ödemesi yapılamayan hak sahiplerinin kaybının yüzde 45 olduğunu ileri sürdü.

Yaklaşık 3.5 milyon hak sahibinin yaptığı itirazın sonucunu öğrenmek için 28 Haziran 2009 tarihinden beri listelerin yayınlanmasını beklediğini ifade eden Çivi, çalışmaların ne aşamada olduğu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmemesini eleştirdi.

Çivi, şunları kaydetti:
"KEY ödemeleri 28 Temmuz 2008 tarihinde başlamış olup, listelerde ismi bulunmayan veya eksik miktar bulunan yaklaşık 3.5 milyon kişiye 13 aydır hiç bir ödeme yapılmamıştır. KEY ödemeleri devletin vatandaşlarına olan borcudur. Bu nedenle hak sahiplerine geç ödeme yapılan her ay için yüzde 2.5 oranında gecikme zammı uygulanmalıdır. Herhangi bir ödeme yapılmayan bir kişiye bugün itibariyle 635 TL gecikme zammıyla birlikte toplam 2 bin 47 TL ödenmesi gerekiyor. Ödemeler geciktikçe hak sahiplerinin alacağı mum gibi erimektedir."
AA


Geri Dön