19 / 04 / 2024

Haliç Tersanesi müze oluyor!

Haliç Tersanesi müze oluyor!

Haliç Tersanesiyle ilgili hazırlanan projeyi açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş “Haliç Tersanesi'ni bilim teknoloji ve inovasyon müzesi yapıyoruz" dedi




Beyoğlu’nda yapılan yatırım ve hizmetler için toplu açılış töreni düzenlendi. Kasımpaşa İskele Parkında gerçekleştirilen Törene; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili MarkarEsayan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve çok sayıda STK temsilcisinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Başkan Demircan’la birlikte programın yapılacağı alan gelen Başkan Kadir Topbaş, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Törene, oğlu ve torunlarıyla birlikte katılan Başkan Topbaş,vatandaşları selamlayarak, halka karanfil dağıttı. Programın sonunda hizmete alınacak olan yatırımların açılış kurdelesi kesildi.

 

SAYIN BAŞKANIMIZIN 18 YILDA BEYOĞLU’MUZA YAPTIKLARI ORTADA

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün aramıza katılarak Kasımpaşa’mızı şereflendirdiler. Sayın Başkanımız 18 yıl içerisinde hem Beyoğlu Belediye Başkanı olarak hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Beyoğlu’muza yaptıkları ortada. Dolayısıyla ben Beyoğlu’muzda yapılan ve bundan sonra da yapılacak olan bütün hizmetleri için teşekkür ediyorum. Biz çok şanslıyız. Çünkü bugün Türkiye’yi yönetenler Kasımpaşalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kasımpaşa’nın çocuğu. Bugüne kadar altına imza attığı işlerden memleketimize sadece fayda gelmiştir. Dolayısıyla çıktığı bu yolda liderimizin yanındayız.” dedi.

 

UNKAPANI KÖPRÜSÜ DENİZİN ALTINA ALINIYOR

Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Maalesef balıkların yok olduğu gibi kirlenmiş bir Haliç’i Sayın Cumhurbaşkanımız büyük yatırımlar yaparak tertemiz hale getirdi. Biz de İstanbul Boğazından Baltalimanı’ndan tünel açarak Haliç’e su getirdik. Günde Haliç’e 2 bin 265 bin metreküp temiz su giriyor Akıntının çok daha iyi olması için Unkapanı Köprüsü’nü Baliye Caddesinin devamı olarak denizin altına alıyoruz. Unkapanı köprüsü dubalı köprü olmayacak. İhale aşamasına geldik, teklifler alınıyor. Buradan karşıya araçların direk geçişleri sağlanacak” dedi.

 

HALİÇ’İN İÇERİSİNE FATİH SULTAN MEHMET HAN HEYKELİNİ KOYACAĞIZ

Topbaş, “Şu anda devam eden çok önemli projelerden bir tanesi Karaköy’den itibaren Koç Müzesi’ne kadar deniz üzerinden yürüme yolu yapıyoruz. 10 metre genişliğinde denizin üzerinde yüzer yol. 2 metresi bisiklet yolu 8 metresi yaya yolu. Fatih Sultan Mehmet Han heykelini koyuyoruz, denizin içerisine. Denizden şahlanmış bir heykel. Karaköy limanında gelen turistler yürüyerek geldikleri zaman Fatih’in heykelini burada görsünler, fotoğraf çeksinler. Koç Müzesi’ne kadar geldikten sonra orada ekolojik köprü yapıyoruz. Çayır çimen güller içerisinden yürüyerek karşıya geçeceksiniz. Oradan yürüyeceksin Feshane’nin önünden iki tane ada var Haliç’te o adaların arasından Leonardo köprüsüyle karşıya geçeceksiniz. Leonardo da Vinci, Kanuni döneminde ufak bir çizim yapmış, onu geliştirdik ve yapacağız” şeklinde konuştu.

 

HALİÇ TERSANESİNİ BİLİM TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MÜZESİ YAPIYORUZ

Haliç Tersanesiyle ilgili hazırlanan projeyi de açıklayan Başkan Topbaş, “Haliç Tersanesi, İstanbul’un fethi kadar eski. Dünyanın en büyük bilim teknoloji ve inovasyon müzesi yapıyoruz. Şu anda projeler bitmek üzere. Bütün dünya burayı konuşacak ve buraya gelecek. Bilim ve teknoloji ve inovasyon merkezi. Gençlerimizin çocuklarımızın gelip burada bilimsel çalışmalar yapacakları akademisyenlerin kendilerine yol gösterecekleri önemli bir merkez haline geliyor. Dünya ile yarışabilmenin yolu bu teknolojileri takip etmek, ayak uydurmak ve onlardan ileri geçmek. Geçmişte çeliğe en iyi suyu veren bizim ecdadımızdı” ifadelerini kullandı.




Geri Dön