19 / 04 / 2024

Haliç'e yapılacak köprünün simülasyonu gerçeği gösterdi!

Haliç'e yapılacak köprünün simülasyonu gerçeği gösterdi!

Taraf Gazetesi Haliç'e yapımına başlanan köprünün bitmiş halini simüle ettirdi ve sordu: İstanbul, bu görüntüye hazır mısın?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haliç'te yapılan metro köprüsüyle ilgili kamuoyuna tanıttığı maketin gerçekle bağdaşmadığı, köprünün yükselmesiyle ortaya çıktı. 

Taraf, köprü tamamlandığında Haliç'te oluşacak görüntüyü, ödüllü iki mimara yaptırdığı simülasyonlarla gözler önüne serdi.

Tanınmış mimarlar Cem Kozar ve Mücella Yapıcı'nın yaptığı simülasyonlarda Süleymaniye Camii ve çevredeki tarihî yapıların siluetinin etkileneceği net bir şekilde görülüyor.Simülasyonlardaki köprü, makette olduğu gibi tepeden değil, karşıdan bir perspektifle Süleymaniye'ye bakıyor. İBB tarafından UNESCO'ya gösterilen makette ise Süleymaniye Camii'nin yeri değiştirilerek köprünün, silueti etkilemediği iddia ediliyor.

Hileli maket, sevimli gösteriyor

Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu , Taraf 'a yaptığı değerlendirmede İBB'nin hileli görseller hazırlayıp projeyi sevimli hâle getirmeye çalıştığını belirterek şunları kaydetti: ''Kadir Topbaş , bu köprünün Tarihî Yarımada'nın siluetine çok yönlü olumsuz etki yapacağını iyi biliyor. Maket üzerinde yanıltmalarla projenin kusurları örtülmeye çalışılıyor. Proje bitince köprünün asla savunulamayacağı ortaya çıkacak''


İŞTE BELEDİYENİN SİMÜLASYONLARI

Haliç e yapılacak köprünün simülasyonu gerçeği gösterdi!


Taraf


Geri Dön