24 / 04 / 2024

Halis Toprak, Aslanlı Köşk'ün kirasını aksatmıyor

Halis Toprak, Aslanlı Köşk'ün kirasını aksatmıyor

`800 liralık emekli maaşı dışında gelirim yok´ diyen Halis Toprak, Aslanlı Köşk´e ödediği 31 bin liralık kirayı hiç aksatmıyor



800 liralık emekli maaşı dışında hiç bir geliri olmadığını açıklayan Halis Toprak´ın, Aslanlı Köşk´ün kira bedeli olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´na (TMSF) her ay 31 bin 25 lira ödediği belirlendi. TMSF´nin Aslanlı Köşk´e el koymasının ardından TMSF´nin kiracısı konumuna düşen Toprak, bugüne kadar tüm kira bedellerini geciktirmeden ödemiş. Ayrıca TMSF´nin, 2009 yılında 29 bin lira olan kira bedelini yüzde 7 oranında zam yaparak 2010 yılı için 31 bin liraya çıkardığı saptandı. Toprak geçtiğimiz günlerde 800 liralık emekli maaşı dışında geliri olmadığını iddia etmişti.

SPK gazeteci ve işadamlarını çaya çağırdı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray´ın, geçen hafta yaptığı `sığ hisselere´ yönelik açıklamaları borsadaki manipülasyon iddialarını yeniden gündeme getirdi. SPK´nın, manipülasyon çalışmalarının sadece `sığ hisselerle´ sınırlı kalmadığı, yine geçtiğimiz günlerde star´ın gündeme getirdiği, `portföyü olan gazeteciler´ konusundaki çalışmalarının da devam ettiğini öğrendik. Bu çerçevede bazı gazetecilerin ve işadamlarının SPK´ya, `çay içmeye´ davet edilerek, manipülasyon konusunda bilgi alındığı ve manipülasyonların önlenmesi için nelerin yapılması gerektiğine ilişkin görüş sorulduğu belirtildi.

SPK kaynakları, `çay içmeye´ çağrılan gazeteci ve işadamlarının, `sanık´ sıfatıyla yani `portföyü olduğu´ için çağrılmadığını vurguladılar. SPK yetkilileri, davet edilen gazeteci ve işadamlarından manipülasyonlar konusunda bilgi alındığını kaydettiler. Ancak sermaye piyasası kulislerinde, SPK´nın çay davetlerinin, portföyü olan işadamı ve gazetecilere birer uyarı niteliğinde olduğu konuşuluyor. SPK´nın, çay davetleri ile "Biz kimin ne yaptığını biliyoruz. Herkes ona göre hareket etsin" mesajı verdiği ifade ediliyor. Bu arada SPK´nın `gazetecilik´ dışında şapkası bulunan ve portföyü olan gazetecilerle ilgili çalışmasının da devam ettiği bildirildi. 

Ekonominin patronları ne kadar maaş alıyor?

Başbakan Tayyip Erdoğan´ın, KKTC´de bir müdürün maaşının 14 bin liraya ulaştığını açıklamasıyla gözler Türkiye´deki bürokratların maaşlarına çevrildi. Türkiye´deki bürokratların maaşları Başbakanlık Müsteşarı´nın maaşına endekslendiği için çok yüksek rakamlara ulaşamıyor. Başbakanlık Müsteşarı´nın maaşı ise halen 4 bin 800 lira. Üst kurullardaki yöneticilerin maaşları, bu kriterin dışında tutulduğu için Başbakanlık Müsteşarı´nın çok üstünde maaş alan bürokratlar bulunuyor.

REKOR İMKB BAŞKANI´NDA

Şu anda bürokratlar arasında en yüksek maaşı, yaklaşık 28 bin lira ile İMKB Başkanı alıyor. İMKB Başkanı´nın dışında, ekonominin kilit kurumları arasında yer alan Merkez Bankası Başkanı yaklaşık 20 bin lira, BDDK ve TMSF gibi kurumların başkanları da yaklaşık 10 bin lira maaş alıyorlar. Ziraat Bankası ve Halk Bankası´nın genel müdürlerinin maaşları da 15 bin lirayı geçiyor. SPK Başkanı ise 5 bin lira maaş alıyor. Maliye Bakanlığı, Hazine gibi amiral gemilerindeki maaşlar ise Başbakanlık Müsteşarı´nın maaşını geçemiyor. Fakat bu kurumlardaki üst düzey bürokratların aynı zamanda birer yönetim kurulu üyeliği bulunuyor. Söz konusu kurullardan da 2 bin liraya kadar ek gelir elde ediliyor. 
Hüseyin Özay/Star


Geri Dön