19 / 04 / 2024

Halk GYO Eskişehir'e Panorama Plus ile girdi!

Halk GYO Eskişehir'e Panorama Plus ile girdi!

Konut, ofis ve otel projeleri hayata geçiren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Halk GYO), İstanbul dışındaki ilk konut projesini Panorama Plus ile Eskişehir'de yapıyor.



Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, geçen yıl başlayan Halk GYO'nun Panorama Plus projesinin, mimari açıdan öne çıkacağını belirterek, 9 bin 811 metrekarelik bir alan üzerine dört blok inşa edecekleri bilgisini verdi. Şimşek, proje tamamlandığında Eskişehir'in en yüksek konut projesinin ortaya çıkacağım dile getirdi. Firmalarının dünya standartlarında projeler üretmek istediğini anlatan Şimşek, Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı ve Türkiye ekonomisi için değer yaratmayı hedeflediğini anlattı,


Kazım Şimşek, şirketin faaliyet alanını gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak olarak açıkladı. Halkbank iştiraki olarak 2010 yılında 477 milyon TL sermaye ile kurulan Halk GYO'nun genç bir kurum olarak bugün geldiği noktada önemli ve büyük işlere imza attığına dikkat çeken Şimşek, "Portföyündeki varlıkları doğru stratejilerle yönetmeyi başaran şirketimizin öz kaynakları, Eylül 2014 itibarıyla 798 Milyon TL'ye ulaşmış, gerçekleştirilen ve devam eden projeler ile birlikte gayrimenkul portföy büyüklüğü ise kuruluşa göre 2.9 kat artarak 1.4 milyar TL seviyelerine yükseldi" dedi. 


Biten ve devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Kazım Şimşek, İstanbul Ataşehir'de yer alan 23 katlı 'Halkbank Finans Kule'yi portföylerine kattıklarını ve Halkbank'a genel müdürlük binası olarak kiraladıklarını söyledi. Şimşek, Bakırköy Osmaniye'deki arsayı ise şirketin garanti geliri en az 90.5 milyon TL olacak şekilde 'Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Usulü' yöntemiyle ihale ettiklerini bildirdi. Bu ihale sonucu 'Referans Bakırköy' konut projesine başladıklarını açıklayan Kazım Şimşek, şöyle devam etti: "Devamında da Eskişehir ve Şekerpınar arsalarını portföyümüze kattık. Şirket olarak Şubat 2013'te halka açılmamız da bizim için önemli bir kilometre taşı oldu. Kısa sürede MSCI Türkiye endeksi ile BIST 100 endekslerine dahil olan şirketimiz, Borsa İstanbul'da 'HLGYO' kodu ile işlem görüyor. Halka açık bir şirket olarak geçirdiğimiz 2013 yılında da Dedeman Park Levent ile otel, Eskişehir Panaorama Plus ile konut ve Şekerpmar Operasyon Merkezi projelerimize başladık."


"Şehrin en yüksek bloğunu inşa ediyoruz"


Panorama Plus projesine geçen yıl başladıklarını belirten Kazım Şimşek, şirketin İstanbul dışındaki ilk konut projesi olan Panorama Plus'ın Eskişehir'in en yüksek ve mimari açıdan şık ve donanımlı projelerinden biri olduğunu söyledi. Proje'nin 9 bin 811 metrekare alan üzerindeki dört bloktan oluşacağın hatırlatan Şimşek, "İlk blok 18 kat ile aynı zamanda projenin ve şehrin en yüksek bloğu. Diğer iki blok ise sekiz katlı. Özellikle teraslı dairelerin yer aldığı ikiz bloğun zemin katında dört adet ticari ünite yer alıyor. Son blok ise market olarak mimari projede yerini aldı. Proje toplam 97 adet konut ve beş adet ticari üniteden oluşuyor. Projede çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları ve mevsim gereksinimlerine göre kullanılabilinecek bir yüzme havuzu, 24 saat güvenlik gibi sosyal imkanlar yer alıyor" bilgilerini verdi. Kasım 2013'te gerçekleştirilen lansman sonrası satışlarına başlanan projeye olan ilginin kendilerini yeni yatırımlar için cesaretlendirdiğine işaret eden Şimşek, "Proje, yüksek bina konsepti, geniş yeşil alanları ve sosyal donatıları ile Eskişehir'e yeni bir soluk getirme iddiasında" diye konuştu.


Yurt genelinde çıtayı yükseltecek


Halk GYO'nun sadece Eskişehir projesinde değil Türkiye'nin her noktasında geliştirdiği projelerde çıtayı yükseltme kaygısı taşıdığını söyleyen Kazım Şimşek, projenin tüm süreçlerinde ağırlıklı olarak Eskişehir'in yerel kaynaklarının kullanıldığım, tasarım, uygulama ve pazarlama süreçlerinde ise Halk GYO çizgisini görmenin mümkün olduğunu söyledi. Kazım Şimşek, şu bilgileri verdi: "Tasarım aşamasında arzı oluşturmadan önce talebin tespitine yönelik yaptırılan anket çalışmaları da bunun en güzel örnekleri arasında yer aldı. Tasarım aşamasında yaklaşık 500 kişiyle yapan anket çalışmasında, Eskişehirlilere nasıl bir konut hayal ettikleri, proje bünyesinde ne gibi sosyal donatıları ve ticari alanları istedikleri, oturmayı tercih edecekleri dairelerin büyüklükleri ve oda sayısı ile tercih ettikleri malzeme kalitesini sorarak, alınan cevaplara göre konsept hazırladık." Eskişehir'i seçmelerindeki en önemli nedenin, kentin sosyal yapısıyla ilgili olduğunu açıklayan Şimşek, şunları kaydetti: "Eskişehir, genç nüfusu ve güçlü ekonomik ve sosyal gelişimi ile potansiyeli yüksek bir kent. Yatırım anlamında, her alanda umut vadeden illerimizden biri haline geldi. Halk GYO olarak biz de bu potansiyeli gördük ve ilk konut projemizi Eskişehir'de hayata geçirmeye karar verdik. Öncelikle Eskişehir'deki mevcut demografik ve ekonomik potansiyeli doğru okumak önemli. Biz yatırımımız öncesi Eskişehir'de anket çalışmaları yaparak bu potansiyeli keşfettik.


Eskişehirlilerin talep ettiği proje olarak nitelendirdiğimiz Panorama Plus, bu anlamda özel ve stratejik bir yatırım. Projenin inşası esnasından hem alt yapı hem de malzeme olarak her türlü girdinin ve insan gücünün Eskişehir'den temin ediliyor olmasının bölge ekonomisine ciddi kazanımlar getireceğine inanıyoruz." 


Geri Dön