27 / 04 / 2024

Halk GYO Eskişehir'in en yüksek kulesinin inşasına başladı!

Halk GYO Eskişehir'in en yüksek kulesinin inşasına başladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılacak olan Eskişehir'in en uzun kulesinin inşasına başlandı. Projenin 2015 ilkbaharında teslim edilmesi bekleniyor. Halk GYO'nun kendi yapıp satacağı ilk proje olmasıyla önem taşıyor...



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılacak olan Eskişehir'in en uzun kulesinin inşasına başlandı. Projenin 2015 ilkbaharında teslim edilmesi bekleniyor. 


Eskişehir'de eski Erden Şekerleme'nin bulunduğu toplam 27 bin metrekare inşaat alanı üzerine inşa edilecek kule, Halk GYO'nun kendi yapıp satacağı ilk proje olmasıyla önem taşıyor. 


Toplam 25 milyon TL'ye mal olacak projenin toplam süresi 16 ay olarak planlanıyor. 5 bin metrekaresi kapalı alan olan, biri 20 katlı diğeri 10 kadı konutlarda muhtelif ebatlarda 98 nitelikli konut, bin metrekare de ticari alan yer alacak. Sosyal alanlar, yeşil sahalar ve ticari üniteler ile sadece konut olgusu değil bir cazibe merkezi yaratılmasının hedeflendiği proje kapsamında Eskişehir'in kış rengi beyaz ve Porsuk Nehri'nin yeşil tonları ön plana çıkarılacak. 


Halk GYO'nun Eskişehir'de gerçekleştireceği konut projesinde ana yüklenici firma seçimlerini tamamlayarak Ilgazlar İnşaat ile birlikte çalışmak üzere sözleşme imzaladı. Konuyla ilgili Halk GYO tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şirketimiz portföyünde yer alan Eskişehir arsası üzerinde geliştirilen ve Nisan ayında inşaat ruhsatı alınan konut projemiz ile ilgili olarak "ana yüklenici şirket" seçim süreci tamamlanmıştır. Söz konusu projede Yönetim Kurulumuzca, ihaleye en düşük ve en uygun teklifi veren Ilgazlar İnşaat AŞ ile çalışma kararı alınmış olup, konuya ilişkin ana yüklenici işleri sözleşmesi tarafları temsile yetkili kişilerce 11 Ekim'de imzalanmıştır" denildi. 


Dilek TOPRAK/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön