18 / 04 / 2024

Halk GYO portföyü Finans Merkezi'yle 3 milyar TL'ye ulaşacak!

Halk GYO portföyü Finans Merkezi'yle 3 milyar TL'ye ulaşacak!

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan: -''İstanbul Finans Merkezi Projesi ile Halk GYO'nun gayrimenkul portföy büyüklüğü 3 milyar liraya ulaşacak''



İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, önümüzdeki dönemde, 2013 yılının ilk yarısı içerisinde büyük 3-4 tane daha büyük halka arzı gerçekleştirme durumunun olacağını belirterek, ''Geçen yıl Eylül ayından bu yana İSO1000 içinde bulunan 100 tane şirketi genel merkezlerinde ziyaret ettik. Halka arz çalışmalarına başladıklarını gördük. Bu bizim açımızdan son derece sevindirici'' dedi. 

     Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (GYO) paylarının borsada işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen gong töreninde konuşan Mustafa Kemal Yılmaz, ''Bugün 2013 yılın ilk büyük halka arz törenini gerçekleştiriyoruz. Aslında 2011 yılının başından itibaren gerçekleştirilen halka arzlara bakıldığında da, 2011 yılı başından itibaren gerçekleştirdiğimiz en büyük 3. halka arz. Son 5 yıl içinde de gerçekleştirdiğimiz halka arzlar içerisinde de en büyük 6. arz oluyor bu'' diye konuştu. 

     Halk GYO'nun halka arzının bir kaç önemli noktası bulunduğunu kaydeden Yılmaz, ''Bu halka arzla birlikte 18 bin 623 kişiye Halk GYO hisseleri satılmış durumda. Daha da önemlisi bu 18 bin 623 yatırımcının 18 bin 557'si yurt içi bireysel yatırımcı, ilk defa pay senedi alan yatırımcı sayısı da 4 bin 500. Bu Halk GYO'ya halkımızın gösterdiği teveccühün göstergesi'' bilgisini verdi. 

     Geçen yıl son çeyrekte Halk Bank'ın ikincil halka arzının gerçekleştirildiğini hatırlatan Yılmaz, ''Bu halka arz da çok başarılıydı. Önümüzdeki dönemde, 2013 yılının ilk yarısı içerisinde bu şekilde 3-4 tane daha büyük halka arzı gerçekleştirme durumumuz olacak. Geçen yıl Eylül ayından bu yana İSO 1000 içinde bulunan 100 tane şirketi genel merkezlerinde ziyaret ettik. Halka arz çalışmalarına başladıklarını gördük. Bu bizim açımızdan son derece sevindirici'' şeklinde konuştu. 

     

     -Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan- 

     

     Halk Bankası AŞ Genel Müdürü Süleyman Aslan ise, Halk GYO'yu halka arz etmek suretiyle grubun 3. şirketini İMKB'ye kote ettiklerini söyledi. Halk GYO'nun genç bir şirket olmasına rağmen sermaye yapısı ve portföyüyle yatırımcılara güven telkin ettiğini düşündüklerini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti: 

     ''Halk Bank güçlü ve köklü bir kuruluş. Dolayısıyla yatırımcı portföyü de güçlü. Buna bağlı olarak Halk GYO'nun halka arzına gelen 3 kat oranındaki talep, yatırımcının bizlere olan güvenini tescil etmiştir. Halka arzdan elde edeceğimiz gelir ile modern, farklılık yaratan, insana saygılı, ülke ekonomisine katkısı yüksek projelere imza atmayı ve yatırım yapmayı hedefliyoruz. 

     Halk GYO kurulduğundan bu yana geçen süre içerisinde gayrimenkul portföy büyüklüğünü yüzde 119 oranında artırarak 2012 yıl sonu itibariyle 1 milyar 79 milyon düzeyine ulaştırmıştır. Uluslar arası düzeyde 'İstanbul Finans Merkezi Projesi' başlamış durumda. Halk GYO söz konusu projenin en önemli katılımcılarından biri. Bu projeyle gayrimenkul portföy büyüklüğümüz 3 milyar Türk lirasına ulaşacak.'' 

     Halka arzla ilgili de bilgi veren Aslan, ''737 milyon liralık talep topladık. dağıtılan tutarlarda yurt içi bireysel yatırımcıların payı yüzde 71,9, yurt içi kurumsal yatırımcıların payı 18,9 yurt dışı kurumsal yatırımcıların payı ise yüzde 9,2 olarak gerçekleşti. Bu desteğin verdiği güçle önemli yatımlar yapmaya devam edeceğiz'' dedi. 

     Halk GYO, borsada ''HLGYO'' işlem koduyla ''Kurumsal Ürünler Pazarı''nda işlem görecek. 

AA


Geri Dön