26 / 04 / 2024

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesi yıl sonunda!

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesi yıl sonunda!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine 2018 yılı sonunda çıkılacağını müjdeledi...



AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mega projeler hakkında bilgi verdi. 

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Çiğdem Alyanak'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı trenin Avrupa ile buluşacağını, yatırım bedelinin 3,2 milyar lira olduğunu belirterek, Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine 2018 yılı sonunda çıkılacağını, 2022 yılında hizmete almayı planladıklarını söyledi.

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesi yıl sonunda!

Erdoğan, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir örneği olmadığını, Boğaz'a bu projeyi yaptıklarını ifade etti ve  bu projeyle Avrupa-Asya gidiş gelişlerinin çok daha farklı ve rahat olacağını kaydetti.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili çalışmaların son sürat devam ettiğini söyleyen  Erdoğan, uzunluğu yaklaşık 45 kilometre olan Kanal İstanbul'da iki butik şehir kuracaklarını, bu iki şehrin aynı zamanda rezerv alanları olacağını belirtti.

Erdoğan, Kanal İstanbul'u kurarken, Boğaz'ın stratejik sıkıntısını ortadan kaldırmak istediklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Geçenlerde yalıya bindirdi. Bu bir tanker de olabilirdi. Tanker olsaydı, bir felaket yaşayacaktık. Ama şimdi Kanal İstanbul ile bu sıkıntıları da büyük ölçüde aşmış olacağız." 


Geri Dön