18 / 04 / 2024

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aygun, sorusunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Aygun, ''Aşağıda belirtilen sorularımın Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Aygun, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''2007 yılında yatırım programına alınan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hatti, 14 yıldır önemli bir aşama kaydetmemiştir. Son dönemde başlayan çalışmalar ise özensiz, ciddiyetsiz, tarım ve hayvancılık sektörüne büyük zarar verecek şekilde ilerlemektedir. Kuraklık ve pandemi sürecinde önemi bir kez daha ortaya çıkan tarım ve hayvancılık sektörü, iktidar eliyle büyük yaralar almaktadır. Hayvancılık ve tarım sektörü can çekişirken, hızlı tren hatti çalışmalarında ortaya çıkan hafriyatin, hayvancılık için çok önemli Tekirdağ'daki Karamemet/Ergene mera sahalarına dökülmesi hem üreticimize hem üretimimize darbedir. Hızlı tren hattı projesinde; tarımsal ve hayvansal üretim dikkate alınmak zorundadır. Kaş yapayım derken göz çıkarılmamalıdır.''

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun'un soruları:
1) Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı yapımında ortaya çıkan hafriyat neden Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, tarım ve hayvancılık yapılan meralara dökülmektedir? Projenin ÇED Raporu yok mudur? Üretici kesim neden yok sayılmaktadır? 
2) Hafriyatın, yağmur ile birlikte tarlalara akmaya başladığı dikkate alındığında bu çevresel felaketi önlemek için ne zaman önlem alacaksınız? 
3) Hafriyatı sorumsuzca mera alanlarına döken yetkililerden hesap soracak mısınız? 
 


Geri Dön