19 / 04 / 2024

Halkalı Marmaray istasyonu nerede?

Halkalı Marmaray istasyonu nerede?

Halkalı Marmaray durağı nerede? Marmaray Halkalı durağı ne zaman açılacak? Marmaray Halkalı durağı hatlarla entegre olacak? Marmaray Halkalı istasyonu ne zaman 3. Havalimanı metro hattına ve Edirne YHT hattına bağlanacak? İşte cevaplar...



Halkalı Marmaray istasyonu nerede?


Küçükçekmece Halkalı, 2016 yılından itibaren İstanbul’un Avrupa yakasındaki en önemli istasyonu olacak. Toplu konutlar ve markalı konut projeleriyle yıldızı parlayan Halkalı, raylı sistem projelerinin hayata geçirilmesiyle Küçükçekmece ve İstanbul’un gözde lokasyonu haline gelecek. 


Halkalı’nın önemini artıran raylı sistem projelerinin başında kuşkusuz  Marmaray  geliyor… Kadıköy Ayrılık Çeşme İstasyonu’ndan yola çıkan Marmaray, Üsküdar’dan itibaren İstanbul Boğazı’nın altından geçerek Zeytinburnu Kazlıçeşme İstasyonu’na ulaşıyor. 


Banliyö hatlarının iyileştirilmesiyle Anadolu yakasında Gebze’ye ve Avrupa yakasında Halkalı’ya kadar uzanacak olan Halkalı - Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu, Halkalı’da birçok raylı sistem hattına entegre olacak… 



Halkalı Marmaray istasyonu nerede?



Marmaray, Halkalı’da hangi hatlara bağlanacak?


Halkalı - Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu ile Gebze’den hareket eden bir yolcu, Halkalı’ya 63,5 km mesafeyi 1,9 saatte (115 dakika) katedecek. Halkalı’dan ise; Kirazlı – Halkalı Metrosu ile 9,4 km’yi 14 dakikada geçerek 14 Haziran 2013 tarihinde açılan Otogar-Bağcılar-Kirazlı (M1B) uzatma hattı ile Kirazlı’dan Esenler’e ve yine aynı tarihte açılan Başakşehir-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu ile de Başakşehir’e  ulaşabilecek. 


Halkalı istasyonu,  Mahmutbey - Halkalı - Bahçeşehir Metro Hattı, Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı ve Halkalı - Bahçeşehir - Çatalca Raylı Sistem Hattı ile de entegre olacak. 


Marmaray Halkalı istasyonu, İstanbul – Edirne Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile de bağlanarak, İstanbul’un demiryolu ile Avrupa’ya açılan kapısı olacak…



Halkalı Marmaray istasyonu raylı sistemlere ne zaman bağlanacak?


Marmaray Halkalı durağı, bağlanacağı raylı sistem hatlarına ne zaman kavuşacak? İşte Halkalı’dan geçecek trenler ve hizmete açılması planlanan tarihleri…


Esenler, Menderes, Üçyüzlü, Bağcılar ve Kirazlı istasyonları arasında hizmet veren Otogar-Bağcılar-Kirazlı (M1B) metro hattı ve Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mah., İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı güzergahında hareket eden Başakşehir-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu (M3) 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 15:00’de açıldı


Halkalı’yı Esenler ve Başakşehir’e bağlayan Kirazlı’ya ulaştıracak Bağcılar(Kirazlı) - Küçükçekmece(Halkalı) Metro Hattı; Bağcılar (Kirazlı), Barbaros, Malazgirt, Mimar Sinan Caddesi, Fatih, Halkalı Merkez, Hastane, Yarımburgaz ve Halkalı duraklarından geçecek. 9,4 km yolu 14 dakikada alacak Halkalı – Kirazlı Metrosu’nun 2019 yılında açılması planlanıyor.


Halkalı’yı Mahmutbey ve Bahçeşehir’e bağlayacak metro hattı olan Mahmutbey - Halkalı - Bahçeşehir Metro Hattı ise Mahmutbey, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Halkalı/Atakent, Halkalı Toplu Konut, Tema, Hastane, Altınşehir, Resneli, Ispartakule ve Bahçeşehir durakları arasında 12,5 km’yi 19 dakikada geçecek. Mahmutbey - Halkalı - Bahçeşehir Metro Hattı da 2019 yılında hizmete girecek.


Halkalı Marmaray istasyonunun entegre olacağı en önemli raylı sistem hattı ise 3. Havalanı’na giden metro olacak… Toplam 33 km olan Halkalı, Halkalı Toplu Konut, Tema, Olimpiyat, Kayaşehir Merkez, Taşoluk, Arnavutköy Merkez ve 3. Havalimanı güzergahını 33 dakikada geçecek olan Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı metrosu, 2019 yılında açılacak. 


Marmaray Halkalı istasyonu ile bağlanacak bir diğer raylı sistem ise Halkalı’dan Çatalca’ya ulaşım imkanı sağlayan Halkalı - Bahçeşehir - Çatalca Raylı Sistem Hattı olacak. Halkalı – Çatalca Metrosu; Halkalı, Bahçeşehir, Hadımköy ve Çatalca güzergahındaki 33 km’yi 33 dakikada katedecek. Halkalı – Çatalca raylı sistem hattının 2019 sonrasında açılması planlanıyor…



Halkalı Marmaray İstasyonu, YHT’ye de bağlanacak mı? 


Halkalı Marmaray İstasyonu, İstanbul – Edirne arasında faaliyet gösterecek yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin de başlangıç noktası olacak. İstanbul – Edirne – İstanbul YHT projesi, 230 kilometrelik Halkalı-Kapıkule hattı şu an proje aşamasında. Halkalı – Kapıkule YHT hattı, hükümetin 2023 hedefleri arasında yer alıyor.



Marmaray Halkalı istasyonu nerede?



Halkalı Marmaray istasyonu nerede?

Halkalı İstasyonu


Halkalı Marmaray istasyonu, diğer adıyla Halkalı - Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu Halkalı durağı, Halkalı Garı’nın şu an bulunduğu yerde hayata geçiriliyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Birimi'nden edindiğimiz bilgilere göre Halkalı Garı’nda genişletme ve Marmaray ile bağlantı çalışmaları sürüyor.


Halkalı Garı, Marmaray istasyonu olarak 2016 yılında hizmete açılacak. 


Geri Dön