23 / 04 / 2024

Halkın yoksulluğu rakamlara yansıdı! Her 10 vatandaştan 4’ü sosyal yardım alıyor!

Halkın yoksulluğu rakamlara yansıdı! Her 10 vatandaştan 4’ü sosyal yardım alıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sosyal yardımlara ilişkin açıklamasını hatırlatan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, her 10 vatandaştan 4'ünün sosyal yardımla yaşamak zorunda kaldığını belirtti.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, her yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenli olarak yayımladığı devletten sosyal yardım alan vatandaş sayısının 2013’ten bu yana gizlendiğini söyledi. Vatandaşın durumunu semt semt gezerek gözlemlediklerini ifade eden Milletvekili Tekin, iktidarın gizlemesine karşın basit bir hesapla her 10 vatandaştan 4'ünün sosyal yardımla yaşamak zorunda bırakıldığını söyledi.

NUREDDİN NEBATİ'NİN HESABI

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, 20 yıllık AKP iktidarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bütçe karşılaştırması yaptığı açıklamayı hatırlatan CHP'li Gürsel Tekin, "2002 ila 2022 yılları arasında bütçe karşılaştırması yapmış ve ‘2002 yılında yalnızca bir milyon haneye sosyal yardım hizmeti verilirken pandemi yardımları hariç tutulduğu zaman 2021 yılında 4,3 milyon ailemize ulaşılmıştır' demiş… Şimdi kısa bir hatırlatma yapalım ve bugüne gelelim… Bakanın dediğini referans alalım, hesap ortada: 4 milyon 300 bin aile ortalama 5 kişi olsa; 21 milyon 500 bin kişi demektir. 85 milyon kişilik bir ülkede halkın yaklaşık 20 milyonunu, yani her 4 vatandaştan biri sosyal yardım ile geçinmek zorunda bırakılmıştır" şeklinde konuştu.

Hazine Bakanı Nebati'nin bunu büyük bir marifetmiş gibi anlatmasının aslında AKP döneminde yoksulluğun yaygınlaştığının ve kurumsallaştığının en önemli göstergesi olduğunu söyleyen Tekin, ¨Kısacası, AKP yoksulluk, işsizlik, zam ve yokluk demektir¨ ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön