27 / 04 / 2024

Haluk Özdoğan kariyerindeki başarıları evinin dekorasyonuna yansıttı!

 Haluk Özdoğan kariyerindeki başarıları evinin dekorasyonuna yansıttı!

Ant Yapı EQ İnsan ve Yaşam Dergisi Haluk ve Çağla Özdoğan çiftinin, kızları Defne ve Eda ile birlikte yaşadığı Antorman evine konuk oldu. İşte o yazı...



Otelcilik ve turizm sektöründe başarılı kariyerlerini yaşadıkları mekânın incelikli dekorasyonuna ve insana birlikte geçirilecek mutlu anlar, hoş sohbetler, güzel yemekler vaat eden rahatlığına yansıtmış Haluk ve Çağla Özdoğan çiftinin, kızları Defne ve Eda ile birlikte yaşadığı Antorman evine konuğuz. 


Sonbahar yüzünü göstermeye başlamışken Antorman’daki bir evin bahçesinde konuk olmak çok keyifli. Sadelikle ev sıcaklığının birleştiği rafine mekân düzenlemesi, son derece zarif ev sahiplerinden yansıyan içtenlikli “hoş geldin” duygusu ne kadar rahatlatıcı. Ev sahiplerinin konuk ağırlama konusundaki doğal yetenekleri meslekleriyle de örtüşüyor. 


Haluk Özdoğan Shangria-La Istanbul The Bosphorus’tan İstanbul ve yurtdışında yer alan Marriot, Sheraton, Rotana, Yoo inspired by Starck, Millenium, Hyatt Regency otellerine ve Ant Yapı’nın Fraser Place Anthill Istanbul, Fraser Place Antasya Istanbul, Radisson Blu Istanbul Asia ve Antplato’ya dek dev adların bulunduğu projelere danışmanlık veren, bazılarını ilk adımdan ilk müşterilerin kabulüne dek geliştiren Access Hospitality Development & Consulting şirketinin kurucusu ve başkanı. Şimdilerde eşinin şirketinde danışman olarak çalışan Çağla Özdoğan da Avusturya Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde turizm ve iş idaresi okumuş. Önce turizm alanında çalışırken, sonrasında yıllar boyunca Avon’da ve son olarak da Oriflame’de kozmetik alanında pazarlama yöneticiliği yapmış. Gençliğinin zarif inceliğini korumuş tam bir hanımefendi.


Kızlar da anne ve babalarının zarafetlerinden paylarını almışlar. Dame de Sion’da öğrenim gören 18 yaşındaki Defne, İtalya veya İngiltere’de iç mimari okumak istiyor. Şimdiden portfolyo hazırlamak üzere çalışıyor, maketler yapıyor, eve kapanıp saatlerce çizimler yapıyor. 11 yaşındaki Eda başarılı bir jimnastikçi, futbolu da severek oynuyor. Jimnastikte okul takımıyla birlikte Türkiye ikinciliği dahil, dereceleri var, Koç İlköğretim Okulu’nda okuyor. Evin mutluluk tablosunu tamamlayan bir küçük kızı daha var: Hareketli, son derece sevimli bir terrier, Daisy. Haluk Özdoğan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra eğitimine İngiltere’de devam etmiş. Uzun yıllar turizm sektöründe yurtiçi ve yurtdışında otel yöneticiliği yaptıktan sonra, Divan Otel’de genel müdürlük görevinden ayrılarak 2006’da kendi firmasını kurmuş. Access Hospitality, fizibilite çalışmasından otel marka anlaşmasına, müzakerelerin yürütülmesine, tasarım danışmanlığından varlık yönetimi-mal sahibi temsilciliğine dek uzanan süreçlerde otel veya rezidans yatırımcılarına yol arkadaşlığı yapıyor. Doğru marka, mekân, tasarım konularında danışmanlık veriyor; şirketlerin varlık yönetimini üstleniyor. Çift 1990’lı yıllarda, ikisi de otel yöneticiliği yaparken, Haluk Bey Swissotel The Bosphorus Satış Müdürü ve Çağla Hanım Intercontinental Otel Ziyafet Müdürü iken tanışmış ve evlenmişler. Tercihleri hep İstanbul’un Anadolu yakasında yaşamak olmuş. Önce Acıbadem’de, Koşuyolu’nda, daha sonra beş yıl Çekmeköy ’de oturmuşlar. Daha sonra, müstakil ama site içinde bir ev istediklerini düşünerek Antorman’da karar kılmışlar. Ant Yapı’nın diğer rezidanslarında oturan arkadaşları ve akrabalarından gelen olumlu tavsiyeler de bunda etkili olmuş. Dört yıl önce gidiş gelişler sırasında Mehmet Okay ile tanışma, Haluk Bey ’in Ant Yapı ile birlikte çalışmaya başlamasının da başlangıcını oluşturmuş.



“Kusursuz inşaat kalitesi ile mekân ve peyzaj düzenlemesi evet, ama onlar da tüm Ant Yapı ailesi gibi tüm Ant Yapı projelerinde insan unsurunun ne kadar değerli olduğunu biliyorlar.”


Çift evlerini çok severek almışlar. Çağla Hanım örnek daire olarak hazırlanmış bir tipte karar kılmış. Ant Yapı Mimari Ofis Yöneticisi Hakan Saraç ve ekibinin titiz malzeme seçiminden çok memnun kaldıklarını söylüyorlar. Koşuyolu’ndaki evleri dönemin Vizyon Dekorasyon dergisinde de yayımlanmış olan Özdoğan çifti, yeni evleri için Mustafa Toner ’in ekibiyle çalışmışlar. Ayrıntıları titizlikle düşünülmüş, minimalist ağırlıklı ama bir ev sahibesinin dokunuşlarıyla renklenerek bir yuva sıcaklığı kazanmış rafine bir mekân düzenlemesi çıkmış ortaya. Evin dekorasyonu, mesela büyük mermer masa ve büfe ve rahat oturma birimleri, sıcak renkler, büyük aydınlatmalar ferahlık ve ailece olduğu gibi konuklarla da deneyimlenen keyifli sofralar, sohbetlerin rahatlığını getiriyorlar akla. Gerçekten de Çağla Özdoğan’ın en sevdiği şey yeni yemekler denemek, güzel sofralar kurmak. Haluk Bey de sofra düzenlemelerini ve şarap seçimlerini üstleniyor. Özdoğan Ailesi, 2013’te, ilk sakinlerinden biri olarak yerleştikleri Antorman’da henüz pek komşuluk yapma fırsatı bulamadıklarını, yine de tüm Antormanlıların birbiriyle sevgi ve saygıya dayalı bir yakınlık içinde olduklarını hissedebildiklerini söylüyorlar. Kusursuz inşaat kalitesi ile mekân ve peyzaj düzenlemesi evet, ama onlar da tüm Ant Yapı ailesi gibi tüm Ant Yapı projelerinde insan unsurunun ne kadar değerli olduğunu biliyorlar. Çağla Hanım her sabah sitenin çevresindeki dört turunu tamamlayarak bir saat yürüyor, haftada üç gün pilates yapıyor. Defne daha çok evde, en çok da bahçedeki masada uzun uzun çalışarak vakit geçirmeyi sevdiğini söylüyor. Okuldan geldikten sonra evin tadına yalnız varmayı tercih ediyor daha çok. Eda ise Antorman’ın tadını en çok çıkaran aile ferdi. Çağla Hanım küçük kızının eve gelir gelmez eşyalarını bırakıp arkadaşlarıyla buluşmaya koştuğunu anlatıyor. Sitedeki tüm spor ve oyun sahaları onların… Özdoğan ailesi tam bir Bodrum âşıkları. Yarımada’nın en güzel yerlerinden Karaincir ’de geçiriyorlar yazlarını. Haluk Bey hemen her hafta sonu aileyle buluşmak üzere Bodrum’a uçuyor. Bir kez daha bir Ant Yapı Dostu aileyle tanışmanın, onların konukseverlikleriyle zenginleşmenin mutluluğuyla bitiyor çekimimiz…





Ant Yapı EQ İnsan ve Yaşam Dergisi



Geri Dön