16 / 04 / 2024

Hamdullah Şevli'den Van'a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

Hamdullah Şevli'den Van'a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli yaptığı açıklamada, "Millet Bahçesi perspektifinde bir Deprem Parkı'nın yapılması kent için büyük önem taşıyor" dedi.



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu ile beraber AFAD'ın lojistik deposunu ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Prof. Dr. Şevli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte her 30 yılda büyük bir depremin yaşandığını, bu nedenle de afetlere karşı herkesin hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi.

AFAD'ın lojistik deposunun bulunduğu alanın deprem için uygun bir yaşam alanına dönüştürülebileceğini söyleyen Şevli, "Van'da Millet Bahçesi perspektifinde bir Deprem Parkı'nın yapılması, kent için büyük önem taşıyor. Bu arazi 150 dönümlük bir arazidir. Bu araziye Millet Bahçesi yapılmasını ve deprem sonrasında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenerek Deprem Park olmasını istiyoruz. Önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Hamdullah Şevli den Van a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu dile getirdi.

Deprem öncesi yapılacak hazırlıklarla deprem sonrasında ihtiyaçların hemen karşılanması gerektiğini söyleyen Kadıoğlu, "Afet parklarına ihtiyaç duyuluyor. Bu parkların afette kullanılacak halde olması bizim için çok önemli. Afetlerde vatandaş, güvenli bir bina hissini kaybediyor. Yıkılamayacak sağlam binalarda kalmak istiyor. Bu nedenle parklarımızı hatta şu anda lojistik depo olarak kullandığımız çelik yapılı yerleri, deprem sonrası toplanma, yaralılara müdahale etme alanlarına uygun hale getirebiliriz." şeklinde konuştu.

 

Hamdullah Şevli den Van a Deprem Parkı yapılsın önerisi!

AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu ise başta deprem olmak üzere afetlerle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Dirençli toplumların oluşturulmasının önemine değinen Palakoğlu şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızı afet konusunda iyi yetiştirmemiz lazım. Afet öncesi yapılacak olan hazırlıklar çok önemli. En başta binalarımızın çok sağlam olması gerekiyor. YYÜ'nün ortaya koyduğu bu proje önerisi, önemli ve anlamlıdır. Vatandaşlarımız afet anında bu alana toplanabilecek, normal zamanlarda da buralarda dinlenebilecek. Dünyada örnekleri olan afet parkalarının ülkemizde yapılması önemli. Bu projeyi önemli ve anlamlı buluyoruz. Biz de AFAD olarak bu ve benzeri projelere destek vereceğiz."

 

Van'da tamamen yıkılan mahalleler yeniden ayağa kaldırıldı!


Geri Dön