19 / 04 / 2024

Hamza Can: İnşaat sektörü canlandı!

Hamza Can: İnşaat sektörü canlandı!

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, inşaat sektöründeki gelişmeleri anlattı. Can, sektörün canlandığını belirtti.



Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, Türkiye'de 2001 krizinden sonra inşaat sektöründeki canlanma ile ekonominin büyümeye başladığını ifade etti.


Can, "Türkiye Ekonomisi 16 yıldır sürekli büyüyor. Bunun neticesinde inşaat ve gayrimenkul sektöründe de çok ciddi ilerlemeler sağlandı. Ancak pasta büyüdükçe sorunlar arttı. Buradaki en önemli sorun maliyetlerdeki artıştır. Maliyet artışlarına ek olarak arsa fiyatlarının tavan yapması sektörü sarsmıştır. Ekonomimizin lokomotifi olan inşaat sektörü bu gelişmelerden olumsuz etkilenmiş ve durağan bir pozisyona gelmiştir. Denetleyici konumunda olan Kamunun duruma el atmaması durumunda tüm Türkiye'yi bekleyen ciddi riskler bulunmaktadır. Ayrıca belediyelerimizin arsa üretimi konusunda yeni yaklaşımlar geliştirmesi gerekiyor" diye konuştu.


Hamza Can, sözlerine şu şekilde son verdi: "Ocak ayı basında tonu bin 800 lira olan demir fiyatları simdi 2 bin 200 lira oldu. Artış ve belirsizlik devam ediyor. Fiyatlar gecen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı.''



Star Ankara


Geri Dön