25 / 04 / 2024

Hangi dizi nerede çekiliyor? 

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 

Birçok dizinin çekildiği mekanlar izleyiciler için merak konusu oluyor. İzleyicileri ekrana kilitleyen diziler bakın hangi semtlerde, hangi evlerde çekiliyor..



Ekranda izlenme rekorları kıran dizilerin oyuncuları kadar çekildikleri semtler, konak ya da villalar da merak konusu oluyor. Dizilerin çekildiği semtler yenilenip canlı hale gelirken, izleyicilerin ilgisini çekiyor. 

Öyle ki internette ya da emlakçılarda verilen ilanlarda bile pazarlama yöntemi olarak dizilerin ismini vererek çekildiği yere yakın gibi ifadeler kullanabiliyor. İzleyicileri ekrana kilitleyen diziler bakın hangi semtlerde, hangi evlerde çekiliyor..

1. Ufak Tefek Cinayetler dizisi nerede çekiliyor?

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 

Ufak Tefek Cinayetler'in doğayla iç içe lüks evleri için İstanbul'un çeşitli mekanları kullanılıyor. Amerikan dizilerindeki lüksü aratmayan, havuzlu evler Kemer Country ve Zekariyaköy'de yer alıyor. 

Sarmaşık'taki çekimler Eyüp'e bağlı Göktürk Mahallesi'nde villaların yer aldığı bölgede yani Kemer Country'de gerçekleşiyor. Sitenin içinde kuaför, cafe, binicilik okulu gibi sahneler de yine aynı sitede bulunuyor. 

2. Sen Anlat Karadeniz Dizisi Nerede Çekiliyor?

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Osman Sınav imzalı Sen Anlat Karadeniz dizisi için Trabzon’daki Kiraz, Lapazan, Mavura gibi yaylaların yanı sıra Mızraklı Su, Çatma Obası gibi yerlerin de çekim alanı olarak kullanıldığı Sümela Manastırı, Çal Mağarası, Ayasofya Müzesi gibi alanların zaman zaman karşımıza çıkacağı dizide Vakfıkebir ilçesindeki Soğuksu Mahallesi de set alanı olarak kullanılıyor.

Kimi sahneler ise Sürmene ilçesinde geçiyor. Dizide yer alan konak ise, Sürmene Kastel'de bulunan Memiş Ağa Konağı‘dır. Konak, Trabzon'un Sürmene ilçesinde bulunan,1800'lerin ortalarında Memiş Ağa tarafından yaptırıldı.

3.Fi- Çi dizisi nerede çekiliyor?

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Fi dizisi konusu kadar oyuncuları ile de konuşulan ve beğenilen bir yapım olarak son günlerin en popüler dizileri arasında yer alıyor.  Fi’de Can Manay ve Duru’nun tanışmasına vesile olan villalar Çekmeköy’de yer alıyor. Çi’de Can’ın evi olarak gösterilen lüks rezidans sahneleri ise Etiler’deki Otel Le Meridien’de çekiliyor. 

4.Siyah Beyaz Aşk dizisi nerede çekiliyor?

  Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Siyah Beyaz Aşk, flashbacklerle ilerleyen diziler arasında yer alıyor. Ferhat’ın çocukluğu hakkında bilgiler verilen sahneler, huzurlu doğasıyla ön plana çıkan Göynük’te çekiliyor. Ferhat’ın kendi evi içinse İstanbul’da Şişli’de Trump Tower’da bir daire kiralandı. 

Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon’un hikayesini Erkan Birgören’in senaryolaştırdığı dizinin çoğunlukla kullanıldığı villa ise Beykoz'da yer alıyor.

5.Fazilet Hanım Ve Kızları Dizisi Nerede Çekiliyor?

  Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Star TV ekranlarında yayınlanan Fazilet Hanım ve Kızları'nın nerede çekildiği izleyen kitlesi tarafından merak ediliyordu. Kadrosunda Nazan Kesal, Mahir Günşıray, Deniz Baysal, Çağlar Ertuğrul, Afra Saraçoğlu ve Alp Navruz gibi isimlerin rol aldığı dizi İstanbul Sarıyer'de çekiliyor. Dizide Egemen'lerin yaşadığı ev olarak kullanılan yalı Sarıyer'in Meserburnu Caddesi üzerinde sahil kenarında bulunuyor.

6. Kızlarım İçin Dizisi Nerede Çekiliyor?

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 


İstanbul’un Beykoz semtinde çekilen Kızlarım İçin dizisinin seti zaman zaman İstanbul’un farklı semtlerine de gidebiliyor. Beykoz’da yer alan iki katlı ahşap bina, Yaşar’ın babasından kalma evi için kullanılıyor. 
Dizinin fragmanında kullanılan baba ve kızların sahil görüntüsü için İstanbul Avrupa yakasındaki sesiz ve sakin sahillerden biri seçiliyor. Boğaz’a yakınlığı, denizi, yemyeşil ormanları, mahalle ortamı ile film ve dizi çekimleri için en uygun semtlerinden biri olan Beykoz, Kızlarım İçin dizisine de ev sahipliği yapıyor.

7.  İstanbullu Gelin Dizisi Nerede Çekiliyor?

  Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Dizide Boran Konağı olarak anılan, eski Bursa evleri görünümündeki konak, dizi için özel olarak inşa edildi. Geniş bahçesi, kış bahçesi alanı ve havuzu ile göz kamaştıran yapı, Beykoz Kundura Fabrikası'nda 5 ayda kuruldu. 800 metrekare kapalı alanı, 1000 metrekare açık alanı olan platonun inşası için 600 metrekare özel parke yol ve 1000 metrekare yeşil alan peyzajı yapıldı. 

Konağın iç dekorasyonu da özel tasarım mobilyalar, perde ve aksesuarlarla tamamlandı. Dizide Bursa'da olarak geçen konak, İstanbul'un Beykoz semtinde, Eski Kundura Fabrikası olarak bilinen plato alanında yer alıyor. Dizinin konak çekimleri İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

8. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Nerede Çekiliyor?

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi için çekim mekanları açısından oldukça farklı yerler kullanılıyor. Dizinin en önemli sahnelerinin çekildiği yer olan Hızır Çakırbeyli’nin evi, İstanbul’da Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’de yer alıyor.

Dizide tüm ciddi kararların alındığı ve izleyicilerini heyecanla ekrana kitleyen masa sahneleri İstanbul Üsküdar’da Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı’nda çekiliyor.

9. Aşk ve Mavi Dizisi Nerede çekiliyor? 

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Aşk ve Mavi dizisinde set ortamı ilk olarak doğal güzelliği ile herkesi büyüleyen ve büyük bir turist çekme özelliğine sahip olan Nevşehir’de kuruldu.  Kapadokya ve Ürgüp’te yürütülen çekimlerde doğal güzelliklerin yanı sıra büyük avlulu tarihi evler de kullanıldı. 

10. Jet Sosyete Dizisi Nerede Çekiliyor?

 Hangi dizi nerede çekiliyor? 


Gülse Birsel’in kaleme aldığı Hakan Akgül’ün yöneteceği ”Jet Sosyete” dizisinin nerede çekileceği belli oldu.  Yapımcılığını BKM Film’in üstlendiği başrollerinde Gülse Birsel, Cengiz Bozkurt, Sarp Apak, Çağlar Çorumlu, Hasibe Eren, Aslı Bekiroğlu, Ecem Uzun, Bartu Küçükçağlayan ve Derya Karadaş’ın yer aldığı dizinin çekimleri BKM’nin Ümraniye platolarında yapılıyor.

 

Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön