23 / 04 / 2024

Hanımın Çiftliği'ne 300 bin liralık antika

Hanımın Çiftliği'ne 300 bin liralık antika

Hanımın Çiftliği dizisinin yapımcıları, 60 yıl öncesini yansıtabilmek için çekimlerde kullanılmak üzere 300 bin liralık antika eşya satın aldı



Orhan Kemal'in ünlü romanından beyazcama aktarılan `Hanımın Çiftliği' dizisi, çekimlerin yapıldığı Adana'da antika piyasasını da hareketlendirdi. Tek partili dönemden demokratik, parlamenter sisteme geçiş yılları olan 1950'lerin başlarını en iyi şekilde yansıtmak amacıyla antika arayan yapımcı firma, Adana'daki antika sektörüne adeta ilaç oldu. Dizi 60 yıl öncesi dönemi anlattığı için bugün kullanılmayan ama antika olarak saklanan eşyaları gün yüzüne çıkarıyor.

ADANA ESNAFINA PİYANGO

Dizide o dönemi yansıtmak için kullanılan kostümlere ve antikalara 300 bin TL harcanırken, antikacılar da bu pastadan önemli pay aldı. Dizinin Adana'nın merkezi Büyüksaat'te çekilen bölümleri ise dönemi yansıtan bir ortam hazırlanarak çekildi. Hanımın Çiftliği'nde giyilen kostümler ve ev ile iş yerinde kullanılan eşyalar ise Adana'da antikacılar çarşısından alınıyor.

Dizinin ilk bölümlerinde gramofon ile dinlenen taş plaklar da yine antikacılar çarşısından alınıyor. Misafirlere ikram edilen kahve antikacıdan alınan fincanlarla, su ise antikacıdan alınan sürahi ile ikram ediliyor. Bu durum ise Adana'da antika sektörünün bir hayli canlanmasına neden oldu.
Halil Bilek/Star


Geri Dön