23 / 04 / 2024

Happy Center Rammar'ı satın aldı!

Happy Center Rammar'ı satın aldı!

1969 yılından bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteren Altun Gıda, 1996 yılında Happy Center'ı kurarak market zincirine dönüşmüştü. Geçen hafta, Happy Center Rammar'ı satın aldı.



Güçlü yerel zincirlerden biri de Happy Center. 1969 yılından bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteren Altun Gıda, 1996 yılında Happy Center'ı kurarak market zincirine dönüşmüştü. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Happy Center ismini son yıllarda sıkça market satın almalarında duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Hatipoğlu, Üçler ve Adesse'nin bazı marketlerini satın almıştı. 142 markete sahip firma geçtiğimiz aylarda büyük bir satın alma girişimi daha yapmıştı. Yine İstanbul'un güçlü yerel marketlerinden 43 şubeli Rammar'ı satın almak için masaya oturmuştu. Taraflar da anlaşmıştı.

Geçen sayılarımızda bu gelişmeleri aktarmıştık. Satın alma işleminin tamamlanabilmesi için Rekabet Kurulu'nun izni bekleniyordu. Bu karar geçen hafta çıktı. Rekabet Kurulu, Şafak Gıda ve Dayanıklı Tüketim Maddeleri Ticaret Sanayi A.Ş.'nin (Rammar) tek kontrolünün Altun Gida ihtiyaç Tüketim Maddeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Happy Center) tarafından devralınması işlemine izin verdi. Gazetecilikte fikri takip önemlidir. Yeni gelişmeyi aktaralım istedik...


Geri Dön