26 / 04 / 2024

Haraç vermediği için işyeri yıkıldı, savcılık harekete geçti!

Haraç vermediği için işyeri yıkıldı, savcılık harekete geçti!

Adana'da 4 ay önce bir vatandaş haraç vermediğini, bu nedenle iş yerinin yıkıldığını dile getirdi. Söz konusu iddialar neticesinde savcılık soruşturma başlattı. 



Adana'nın Ceyhan Belediyesi son zamanlarda haraç toplama iddiasıyla gündemde. Sabah'tan Murat Karaman'ın haberine göre; Ceyhan Belediyesi'nde rüşvet aldıkları iddia edilen ve önceki gün düzenlenen operasyonla aralarında görevden alınan  eski belediye başkanı Kadir Aydar'ında bulunduğu 23 kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

İddialara göre; müteahhit Yusuf Doğan'ın 3. Lig'de mücadele eden Ceyhan Belediyespor'a az bağışta bulunmasından dolayı, Belediye, Doğan'ın işyerinin kaçak olduğunu öne sürerek yıkımını gerçekleştirdi. 


31 Mart 2019 seçimlerinde Kadir Aydar başkan seçilirken aynı partiden Hülya Erdem de başkan yardımcılığına ve Ceyhan Belediyespor'un başkanlığına getirildi. Geçtiğimiz Nisan ayında mevcut başkan Kadir Aydar'ın çeşitli davalardan aldığı cezadan dolayı mazbatası elinden alındı. Boş kalan başkan koltuğuna ise meclis seçimiyle aynı partiden olan Hülya Erdem getirildi. Ceyhan Belediyespor'un başkanlığı yaptığı dönemde müteahhitleri arayan Erdem, kulübe en az 5 bin lira bağış yapmalarını talep etti. Bazı müteahhitler kulübe bağışta bulunurken, bazıları ise maddi durumunun iyi olmadığını söyleyip istenilen meblağın altında bağışta bulundu. 

Ceyhan Belediyesi'nin kulübe bağış adı altında adeta müteahhitlerden rüşvet istediği iddia edildi. Söz konusu mağdur müteahhitlerden biri Yusuf Doğan'dı. 2019'un son aylarında belediyeye davet edildiğini söyleyen Doğan, "Kulübe 5 bin lira yardım etmek zorunda olduğumu söylediler. Ben de yeni bitirdiğim ve satış ofisi olarak kullanacağım binalardan birine sundurma izni istedim. Yapı kullanım ruhsatını aldıktan sonra yapabilirsin dediler. Bu arada kulübe de bin 500 lira yardımda bulundum ve durumum düzeldiğinde 3 bin 500 lirayı da ödeyeceğimi söyledim. Ödeme gecikince önce işyerimize 15 bin lira ceza kestiler. Hatta başkanı aradım bana, "Ben bu cezayı engelleyebilirdim ama sen bizim istediğimiz parayı vermedin engellemiyorum' dedi. Biz de bu cezayı ödememek için mahkemeye başvurduk" şeklinde konuştu.

Haraç vermediği için işyeri yıkıldı, savcılık harekete geçti!

HUKUKSUZ ŞEKİLDE YIKIM YAPTILAR 

Belediyenin kendisine hiçbir bir yıkım bildirimi yapmadığını, sürekli tacizde bulunduğunu ve sundurmayı yıkmak için belediyedeki tüm iş makinelerini ofisinin önüne getirildiğini dile getiren Doğan, "Bulvar üzerinde sundurmaları bulunan işyerlerine hiçbir şey yapmayan belediye adeta savaşa gider gibi iş makineleriyle gelip sundurmamı yıktılar. Hukuksuz bir şekilde yıkım yaptılar. Kendilerini aramama rağmen telefonlarıma cevap vermediler. İmar müdürünün yanına gittim bana 'Kalan yeri de yıkacağız' diyerek dalga geçti. 3 bin 500 lirayı ödemediğim için ofisimin sundurmasını iş makineleriyle birlikte yerle bir ettiler. Belediye benden resmen rüşvet istedi" dedi.

SORGULARI SÜRÜYOR 

İlçedeki iş insanların imar ve ruhsatlar ilgili eksiklikler gerekçe gösterilerek rüşvet talebinde bulundukları yönünde ihbarları üzerine Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün yapılan operasyonda görevden alınan eski belediye başkanı Kadir Aydar ile birlikte toplam 23 kişi gözaltına alındı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap suçlarından" gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!


Geri Dön