19 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Tepecik'in dönüşüm projesi hazırlandı!

Hasan Akgün: Tepecik'in dönüşüm projesi hazırlandı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik Sinoplular Derneği üyeleri için verilen kahvaltıda insan sağlığı için baz istasyonlarından daha da tehlikeli olduğu belirlenen elektrik hatlarının yüzde 90'ının yer altına alındığını söyledi...




Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik Sinoplular Derneği üyeleri için verilen kahvaltıda insan sağlığı için baz istasyonlarından daha da tehlikeli olduğu belirlenen elektrik hatlarının yüzde 90'ının yer altına alındığını söyledi. 


Tepecik'teki planlama eksikliğini yapılan çalışmalar ile tamamlandığını vurgulayan Akgün, "Tepecik ve Türkoba'da 4 katlı bahçe nizamlı evlerin yapılması için uygun bir planlama tamamlandı. Bölgede yapılacak dönüşüm ile 100 bin liralık mülkleriniz 5 sene içerisinde yaklaşık 600 bin civarına yaklaşacak" diye konuştu. 


Talepler değerlendirildi Tepecik'te yaşayan Sinoplu vatandaşların Albatros Restoran'da bir araya geldiği kahvaltıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire başkanları ve birim müdürleri tam kadro olarak Tepecikü vatandaşlarla birlikteydi. 


Belediye personeli yüzlerce kişiye kahvaltı yapıldığı anda bir yandan da vatandaşlardan gelen talepleri yazılı olarak kaydederek Akgün'e iletti. Vatandaşlardan gelen talepleri anında değerlendiren Akgün, bazı sorunlara anında çözüm buldu, bazıları ile ilgili olarak yardımcılarına talimatlar verdi. 


Altyapıdan başladılar Kahvaltı sırasında Tepecik'te yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan projeler ile ilgili detaylar veren Akgün, Tepecik'in Büyükçekmece Belediyesi'ııin hizmet alanına geçirilmesinin ardından şehircilik hizmetleriyle tanıştığını söyledi. Bölgede altyapı çalışmasının yapılmaması nedeniyle şehircilik hizmetlerinin taşınmasında büyük problemler yaşandığını vurgulayan Akgün, Tepecik'teki çalışma takvimine öncelikle altyapı çalışmalarını tamamlamakla başladıklarını vurguladı. Akgün, "Çamur içerisindeki bir yola asfalt döşeniyorsa, bilin ki asfalt çalışması vatandaşın gözünü tiyatro sanatçısı merhum Nejat Uygur'un ismini alan Tepecik Kültür Merkezi'nin de 10 gün içerisinde hizmete geçirileceğinin müjdesini verdi. Burada vatandaşların düzenleyecekleri nişan-düğün gibi organizasyonları ücretsiz olarak yapabileceklerini ifade eden Akgün, Tepecik'e kültür hizmetini getireceklerini söyledi. Bir çok farklı branşta çeşitli eğitimlerin verildiği Halk Akademisi kurslarının Tepecik Nejat Uygur Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirten Akgün, "Dershanelerin kapatılmaya başlandığı süreçte kendi eğitim projemizi vatandaşlar arasında yayacağız. Önümüzdeki süreçte 10 bin öğrencimize eğitim vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 


Yapımı devam eden iki düğün sarayının üzerinde de kadınlar için sosyal bir alan oluşturacaklarını da sözlerine ekleyen Akgün, konuşmasını şöyle tamamladı: Tepecik'in değişim günü geldi "Benim belediyecilik anlayışım yol yapıp çiçek ekmekten ibaret değildir. Tepecik Meydanı'nda başlattığımız Cami ve Meydan düzenleme çalışmaları öncesinde meclis üyesi arkadaşlarımız 'Tepki alırız hiç girme' demişlerdi. Bunu söyledikleri anda meydandaki deprem riski taşıyan camiyi yıktırıp Osmanlı Saray Mimarisi'nin özelliklerini taşıyan caminin yapımını başlattık. Büyükçekmece'nin her noktasını Avrupa Kenti statüsü kazanmış olan kentimize yakışır bir şekilde planladık. 


Eksiklik ve yanlışlıktan dolayı Tepecik'te çalışmalar biraz geri kaldı. Altyapı çalışmalarının tamamlanması uzun sürdü. 

Ancak artık Tepecik'in çehresinin değişeceği günler geldi. Sosyal donatı alanları ile bezenmiş, kentsel dönüşümün bitirildiği ve şehircilik hizmetlerinin nimetlerinden faydalanan bir Tepecik'i dizayn etmeye başladık." tamamını yerin altına aldık. Kalan kısmı için de çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. 


Yüzde 600 kazanacaklar Tepecik'te büyük bir dönüşümü planladıklarını sözlerine ekleyen Akgün, bölgeyi Büyükçekmece'nin merkezine benzer bir şekilde yeniden şekillendireceklerini vurguladı. Büyükçekmece Belediyesi hizmet alanına girmesinin ardından Tepecik'teki imar planlamasının eksikliklerini tamamlayıp yanlışlıklarını düzelttiklerini belirten Akgün, altyapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla bölgenin dönüşüme hazır hale getirildiğini ifade etti. 


Akgün, "Parsellerin birbirine bağlanmasıyla 4 katlı bahçe nizamlı olacak şekilde Tepecik Meydanı'ndan Çatalca Yoluna kadar olan bölüm dönüşüme girecek. Dönüşüm projesini ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştireceğiz. Çalışma tamamlandığında, 100 bin lira değerinde olan bir daire fiyatı 600 bin liranın üzerine çıkaracak. Yani vatandaş 5-6 sene içerisinde yüzde 600 kazanç sağlayacak" dedi. 


Nejat Uygur'da son 10 gün Bölgedeki sosyal donatı alanlarının da eksikliğine dikkat çeken Akgün, usta boyamak için yapılıyordur. Biz öncelikle altyapıyı tamamladık. Daha sonra yol çalışmalarını başlattık. Yüzde 90 dolaylarında da yol eksikliğini tamamladık" dedi. Elektrik bazdan daha tehlikeli Altyapı çalışmaları sırasında elektrik tellerinin yer altına alındığını hatırlatan Akgün, elektrik akımının insan sağlığına olan zararını da Tepecikli vatandaşlara anlattı. Yüksek akımın geçtiği yerlerde yaşayan vatandaşların ve akıma maruz kalan evlerde doğup büyüyen çocuklarda yüzde 23 dolaylarında kısırlık riskinin olduğunu hatırlatan Akgün, 

"Vatandaşlar baz istasyonu yapıldığında isyan ediyorlar. 

Ancak elektrik tellerinin insan sağlığına olan zararı baz istasyonlarınınkinden çok daha fazla. Bu evlerde doğup büyüyen çocuklarda elektrik enerjisinden uzakta yaşayan çocuklara oranla yüzde 23 daha fazla kısırlık riski var. Benim şehircilik anlayışımda havadan sarkan bir şey olmaz. 


Nabız


Geri Dön