19 / 04 / 2024

Hasan Akgün'e ihale usulsüzlüğünden hapis istemi!

Hasan Akgün'e ihale usulsüzlüğünden hapis istemi!

CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 12 yıldır yapmaya çalıştığı yat limanı projesinde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla hakim karşısına çıkarılacak. 



CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin 12 yıldır hayata geçirmeye çalıştığı Büyükçekmece Yat Limanı projesiyle ilgili usulsüzlüklere bir yenisi daha eklendi. 

Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre Büyükçekmece tarihinin en büyük ihalesi bir Alman bir şirketine verildi. Alman şirket yöneticileri dolandırıcılık suçlamasıyla Dortmund'da hüküm giydi. Belediye bunun üzerine ikinci bir ihale gerçekletirildi. İkinci ihale de aynı firmanın başka bir uzantısı olan firmaya verildi. 

Firma Türkiye adresi olarak Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün kardeşinin ofisini gösterdi. Akgün bunu tesadüf olarak yorumlasa da bakanlık müfettişleri ihaleyle ilgili rapor düzenleyerek savcılığa sunuldu. 

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Akgün ve encümen üyeleri Reşit Oral, Coşkun Kaynak, Gülten Balkaya, Gülyeşim Altaş, Orhan Akgün ve Serap Erdil hakkında "İhaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla dava açtı. Meclis kararı alınmadan ihaleyi Alman şirkete veren, ihale açmadıkları için kamuyu milyonlarca lira zarara uğratan Akgün ve encümen üyelerinin 3 yıldan 7 yıla kadar hapisleri istendi. Albatros'ta ağaçları kestiği için partilileri tarafından günlerce protesto edilen Akgün'ün başı yat limanıyla ilgili ağrıyacak gibi gözüküyor.


Geri Dön