27 / 04 / 2024

Hasan Akgün’e marina inşaatı davası!

Hasan Akgün’e marina inşaatı davası!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün Büyükçekmece Yat Limanı projesinin inşaatını bir Alman firmasına ihale ettiği iddia edildi. Firma dolandırıcılıktan ceza alınca ihale Akgün’ün kardeşinin ofisine geçti. Akgün'e ise dava açıldı.



Büyükçekmece Belediyesi'nin 12 yıldır hayata geçirmeyi planlandığı Büyükçekmece Yat Limanı projesiyle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Projenin inşaat ihalesinin Alman şirketine verildiği konuşuluyor. Daha önce şirket yöneticilerinin ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla Dortmund’da hüküm giydiği biliniyor. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, yeni ihale de Alman firmasının başka bir uzantısına verildi. Firma Türkiye adresi olarak da Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün kardeşinin ofisini gösterdi. Akgün bunu ‘Tesadüf’ olarak yorumlasa da bakanlık müfettişleri ihaleyle ilgili rapor düzenlendi ve savcılığa sunuldu. 

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Başkan Akgün’ün de aralarında bulunduğu encümen üyeleri Reşit Oral, Coşkun Kaynak, Gülten Balkaya, Gülyeşim Altaş, Orhan Akgün ve Serap Erdil hakkında “İhaleye fesat karıştırmak” suçlamasıyla dava açtı. Akgün ve encümen üyelerinin 3 yıldan 7 yıla kadar hapisleri talep edildi. 


Geri Dön