18 / 04 / 2024

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Lisanslandırıldı. Belge Necdet Yalçınkaya tarafından verildi...



Hasan Kalyoncu Üniversitesi, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında Lisanslandırıldı. "RİSKLİ YAPI TESPİTİ LİSANS BELGESİ' Gaziantep Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Sayın Necdet Yalçınkaya tarafından Hasan Kalyoncu Üniversitesi adına Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz'a 24.06.2014 tarihinde teslim edildi. 



HKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz, lisans belgesi tesliminden sonra Gaziantep Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Sayın Necdet Yalçınkaya ve Geomatik Mühendisi Seyfettin Ceylan ile afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kısa bir toplantıda bulundular. HKÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kasım Mermerdaş ve Arş. Gör. Erkan Alkan'ın da katıldığı toplantı da kentsel dönüşümde Hasan Kalyoncu Üniversitesinin üstleneceği rol dile getirildi. 

HKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz düşüncelerini şöyle dile getirdi; 'Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Belediyelerimizle ortaklaşa gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız sonucunda başta Gaziantep olmak üzere şehirlerimizi çevreye uyumlu bir biçimde modern hale getirmeyi amaçlamaktayız. 


Deprem riskinin yüksek olması, imar mevzuatına aykırı ve kaçak yapılaşmanın bulunması, yapı stokunun büyük bir kısmının güvensiz olması, ülkemizde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini zorunlu kılmıştır. Ülkemizde riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya ağır hasar görme riski taşıyan yapıların tespiti önem arz etmektedir. 


Kentsel dönüşümde Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak üstleneceğimiz görevleri harfiyen yerine getireceğimizi belirtmek isteriz. Akademik kadromuzda bulunan HKÜ ailesinin üyeleri aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir". 


Sabah 67. Yıl 


Geri Dön