24 / 04 / 2024

Hasan Kara: Kilis'in yaşam kalitesini yükselteceğiz!

Hasan Kara: Kilis'in yaşam kalitesini yükselteceğiz!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gazetemize yaptığı açıklamada, "Kilis e hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak için gereken ne varsa yapacağız".



Belediye Başkanı Hasan Kara 2 günlük  Ankara  temaslarında ilk gün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştü. Maliye Bakanı Şimşek ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Belediyeye devredeceği arazi ile ilgili görüşme yaptı. Yapılan görüşme olumlu neticelendi. Bakan Şimşek ile her konuda fikir birliğine varıldı. Diğer görüşmeyi ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile gerçekleştiren Belediye Başkanı Hasan Kara, Askeri alanın Belediyeye devri ve alanın taşınması konusunu görüştü. Bakan Yılmaz olumlu cevap vererek her konuda yardımcı olacaklarını Başkan Kara'ya bildirdi. 


Ankara'daki görüşmelerinin ikinci gününde 3 Bakanla görüşen Kara, ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Kilisli kadınlann istihdamı üzerine konuştu. 

Özellikle kurutmalık patlıcan, biber ve salça yapımında kadınların çalıştınlması konularını görüştü. 


Bakan İslam'dan proje kapsamında her türlü yardımı alacaklarının sözünü aldı. Belediye Başkanı Hasan Kara daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kilis'te başlanacak olan asfalt yapım işini konuştu. Enerji Bakanı yıldız, asfaltın hammaddesi olan bitüm konusunda yardımcı olacaklarını söyledi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Canbolat Paşa Hanı ve Kendirli Kilisesinin restorasyonu konusunu konuşan Kara, bu yerlerin Kilis halkının hizmetine sunulması, müze ve sosyal faaliyetlerde özellikle bayanlara, gençlere dönük olarak kullanılmak üzere kaynak temin edilmesini istedi. Bu isteğinden de olumlu yanıt aldı. 


Bakanlarla görüşmelerinin yanı sıra Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ile de temasa geçen Başkan Kara, İl Gıda Tan m Müdürlüğü'nün arazisi, Kilis'in 70 yıllık Master Planı ve Kilis'in Kentsel dönüşümü hakkında konuşarak Kilis'i daha yaşanılabilir bir kent haline getirme hedefini sürdürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin'den asfalt ve kaldınm konusunda destek alan Başkan Kara, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar'dan da Kendirli ve Canpolat Paşa Hanının proje çalışmasını üstleneceklerinin sözünü aldı. 


Ayrıca Kocapınar yerin müze olması durumunda projenin yarısını karşılayacaklarının sözünü verdi. Sağlık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci ile de Kilis Belediyesi tarafından Diş Hastanesi ve Kamu Hastaneler Birliğine tahsis edilecek yer hakkında görüşerek olumlu yanıt alan Başkan Kara, "Bura için daha önce gönderilen paranın geri kalanı da bu ay içerisinde gönderilecek" dedi. Son olarak İller Bankası Müdürü Hidayet Atasoy ile görüşen Başkan Kara, Japonlar tarafından Belediyelere verilen alt yapı kredisi konusunu görüşerek Kilis'in altyapısı ile ilgili konularda temaslarda bulunarak olumlu neticeler aldı. 


Belediye Başkanı Hasan Kara yaptığı açıklamada görüştüğü bütün Bakan, Genel Müdür ve Müsteşarlardan çok olumlu dönüşler aldığını ve bu nedenle kendilerine şükranlarını sunduğunu Kilis halkı adına teşekkür ettiğini belirterek: "Kilis için çalışmalanmızı sürdürüyoruz. 

Kilis'i daha güzel günler bekliyor İnşallah" ifadesini kullandı. 


Kilis'in Sesi Gazetesi


Geri Dön