24 / 04 / 2024

Hasan Rahvalı: İFM'de rantçılara yer yok!

Hasan Rahvalı: İFM'de rantçılara yer yok!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, 'İstanbul Finans Merkezi'nden (İFM) yer alıp kazancıma kazanç katarım diyenlere yerimiz yok' mesajı verdi. Rahvalı, İFM için 550 milyon liralık harcama yaptıklarını söyledi.



İSTANBUL'DAKİ altyapı projelerinin 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı. "Artık sırada uluslararası arenada söz sahibi olacağımız projeler var. İstanbul Finans Merkezi de bunlardan birisi. Mesele sadece binaları inşa etmek değildir. Finans merkezi demek bina demek değildir. Biz İFM'yi gayrimenkul projesi olarak görmüyoruz. Bu nedenle rant beklentisi olanlar boşuna beklemesin" dedi. 


2014 sonuna kadar İstanbul Finans Merkezi (İFM) için 550 milyon liralık harcama yaptıklarını söyleyen Rahvalı, şunları anlattı: 



DEVLET KENDİ PROJESİNE SAHİP ÇIKMADI.. 


"İnşaat alanından 8.5 milyon metreküp hafriyat çıkardık. Mobilizasyon ile inşaat için gerekli tüm yapıları kurduk. Bugüne kadar 550 milyon lira harcadık, gerekirse 1 milyar da harcarız. Sonuçta yaptığımız harcama memleketimiz için. Bunun karşılığında bugüne kadar devletten bir kuruş alınmadı. Biz bu projeyi Türkiye Cumhuriyeti'nin prestij projelerinden birisi olarak görüyoruz. Ruhsat ve bazı onaylarda gecikmeler yaşadık. Ancak gördüğümüz şu ki; Devlet kendi projesine sahip çıkmadı. Gecikmelerden çok üzüldük." 



RANT BEKLENTİSİ İÇİNDE OLANLAR BEKLEMESİN 


Bugüne kadar binlerce konut ve ofis projesi ürettiklerini söyleyen Rahvalı, "Ürettiğimiz projelerden satın alanlar da kazandı, biz de. Ancak bu projede önceliğimiz ticari yönlü değil. Ayrıca bireysel olanlar değil, kurumsal talepler değerlendirmeye alındı. İFM bir gayrimenkul projesi değildir. Bu nedenle iç pazara satış yapmayacağız. Rant beklentisi içinde olanlar boşuna beklemesin. Kurumsal olan şirketlere satış yapılacak." 



HEP BİRLİKTE SAHİPLENMELİYİZ..


Projeye yabancı şirketlerin ilgisinden memnun olduklarını vurgulayan Rahvalı, "Bugüne kadar islam Kalkınma Bankası, iki ABD'li yatırım bankası, Londra'dan bir finans merkezi ile somut olarak irtibatındık. Biz alanımızla ilgili en iyisini yapacağız. Finans merkezi demek sadece bina yapmak değildir. Esas olan bunun içini doldurmaktır. Eğer Afrika'nın petro dolar fazlası burada park ediliyorsa, sukuk ihraçları İstanbul'dan yapılıyorsa bu projede daha kapsamlı hizmetler verilecektir. Bu nedenle İFM'yi hep birlikte sahiplenmemiz gerekiyor." 


Yeni Akit


Geri Dön