19 / 04 / 2024

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

Merhum iş adamı Hasan Süzer’den çocuklarına miras kalan yalı davalık oldu. Süzer’in oğlu iş adamı Kemal Süzer’den, karşılıksız çıkan çek nedeni ile alacaklı olan bir plastik firması önce icra takibi başlattı; daha sonra mahkemeye başvurarak yalının satışını istedi.



 

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Erçakarlar Plastik Kimya ve San. Tic. Ltd. isimli şirket, 7 yıl kadar önce, iş adamı Kemal Süzer’den (62), karşılıksız çıkan çekler sebebiyle alacaklı olduğu iddiası ile icra takibi başlattı. Yapılan iki ayrı haciz işleminde Süzer’in evindeki beyaz eşyanın yanı sıra, çok sayıda ziynet eşyası da haczedildi. Haczi yapılan bu eşyalar da  icra müdürlüğüyle ile satıldı ama borç kapanmadı. Alacaklı şirket avukatları bu kez, Süzer'lere miras kalan Sarıyer’deki yalının satışı için harekete geçti.

TOPLAM 23 KİŞİ HAK SAHİBİ


Ortaklığın giderilmesi talebiyle İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde bir dava açıldı. Şirket avukatı Sema Aydın’ın imzasını taşıyan dava dilekçesinde, Süzer’in de hissedarı olduğu yalının satılması kendilerine olan borcun ödenmesi talep edildi.

Mahkemenin düzenlediği tensip tutanağına göre anılan yalıda Kemal Süzer’in yanı sıra toplam 23 hak sahibi yer alıyor. Mahkeme ilk duruşma için ise 15 Mart 2018 tarihine gün verdi. Dava dosyasına giren 2 Şubat tarihli belgeye göre şirketin Süzer’den olan alacağı ise, faiz hariç, 317 bin lira seviyesinde.

 

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

 

Hasan Süzer’in 6 Kasım 2005'te vefatı sonrası mirası çocuklarına kalmıştı. Kardeşler arasında düzenlenen miras taksim sözleşmesinde, satışa konu yalı Aylin Süzer’e kalmış fakat, yalı Aylin Süzer adına tapuya intikal edilmeyince halen merhum Hasan Süzer pay sahibi olarak görünüyor.


Geri Dön