19 / 04 / 2024

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.



Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde inşaatı devam eden ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Hasankeyf ilçesinde yapımı devam eden ve bölünmüş yoldan meydana gelen köprü üzerinde yaya geçişi de yer alacak.

Ayakları 42 metre derinliğe kazılan fore kazıklar üzerine yapılan ve 6 yıldır aralıksız süren çalışmaların ardından 14 ayağı tamamlanan köprünün inşaatında sona gelindi.

850 milyon TL'lik bütçeyle yapılan bin 80 metre uzunluğunda, 26 metre genişliğinde ve 105 metre yüksekliğindeki köprünün her bir kolonu, bin 800 ton demir ve 10 bin metreküp beton kullanılarak hayata geçirildi.

Tek şeridi birleşen Hasankeyf-2 Köprüsü, tek yönlü olarak Eylül sonunda hizmete açılacak. Köprünün diğer yönü ise kalan 20 metrelik bölümünün ve diğer çalışmaların tamamlanmasıyla sene sonunda hizmete girecek. 


Geri Dön