25 / 04 / 2024

Hasankeyf 'te kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı, bölge ziyaretçi akınına uğradı!

Hasankeyf 'te kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı, bölge ziyaretçi akınına uğradı!

Hasankeyf Kalesi olmak üzere Zeynelbey Türbesi, tarihi köprü ve İmam Abdullah Zaviyesi beyaz örtü altında kaldı. Kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, çok sayıda ziyaretçi bu ana tanıklık etmek ve görüntülemek üzere Hasankeyf'e geldi.




Hasankeyf ilçesinde kartpostallık görüntü oluştu. 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle başta tarihi Hasankeyf Kalesi olmak üzere Zeynelbey Türbesi, tarihi köprü ve İmam Abdullah Zaviyesi beyaz örtü altında kaldı. Son yılların en yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, çok sayıda ziyaretçi bu ana tanıklık etmek ve görüntülemek üzere Hasankeyf e geldi. 


Kaymakam Temel Ayça, kar altında kalan tarihi mekanların muhteşem göründüğünü belirterek, "Batman'ın yanı sıra çok sayıda kişinin bu güzelliği görmek için ilçeye geldi. Herkesi. Hasankeyf in bu güzelliğini fotoğraflamaya davet ediyorum" dedi. 


Belediye Başkanı Vahap Kuşen ise Hasankeyf ilçesine ilk kez bu kadar kar düştüğüne tanıklık ettiğini söyledi. 

Kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığını ifade eden Kuşen. "Kar. Hasankeyf in tarihi ve kültürel dokusunu gelinlik gibi süsledi. Hasankeyf tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra doğasıyla da mükemmel bir yerdir. Böyle bir güzelliğin beyaza bürünmesi ayrı bir güzellik oluşturdu" diye konuştu. 


Tarihi ilçenin beyaza büriindüğıinü fırsat bilen çok sayıda fotoğraf sever de adeta ilçeye akın etti. 

Fotoğraf Sanatçısı Civan Değer. Hasankeyf ilçesinin 4 mevsim fotoğrafını çektiğini belirterek. 

"Ancak Haskankeyfe ilk kez bu kadar kar düşüyor. Hasankeyf dünyanın en güzel gelini gibi beyaza bürünmüş" ifadesini kullandı. 


Ekonomi ve Politika'da Olay


Geri Dön