28 / 03 / 2024

Hasankeyf Tüneli'nde ışık göründü!

Hasankeyf Tüneli'nde ışık göründü!

Hasankeyf ve Gerçüş bölgelerini birbirine bağlamak için yapımına başlanan çift yönlü toplam bin 230 metre uzunluğuna sahip tünelde ışık göründü.



Ilısu Barajı ve HES Projesi'nden etkilenen Hasankeyf'te, Üçyol köyü bölgelerinde 30 milyon lira yatırım bedeline sahip yapımı devam eden çift yönlü, toplam bin 230 metre uzunluğuna sahip "Hasankeyf Tüneli”nde sona gelindi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Batman Valisi Hulusi Şahin, beraberinde AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile "ışık göründü" törenine katılım gösterdi.

Hasankeyf Tüneli nde ışık göründü! 

Tüneli inceleyen ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Şahin, operatör desteğiyle iş makinesi kullanıp tüneldeki duvarda delme işlemini tamamladı.

Burada açıklamalar yapan Vali Şahin, Ilısu projesi için çok önemli ayaklarından biri olan tünelin tamamlamak üzere olduğunu açıkladı.

Hasankeyf Tüneli nde ışık göründü! 

Yapımı süren tünelde çok kısa bir süre içerisinde ışığın göründüğünü söyleyen Vali Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

"6 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde bu kadar büyük bir projeyi bu seviyeye getiren Karayollarımızın çok kıymetli Genel Müdürlüğüne ve Bölge Müdürlüğümüze, yüklenici firmaya ve işçilerimize teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi bu tünel 12 metre yüksekliğinde, 9 metre eninde ve 2 x 2 şeklinde olacak.

Bu tünel Gerçüş ve Midyat yolunun bir parçası olacak. Tahmin ediyorum sanat yapıları ve diğer çalışmalarla beraber birkaç ay içerisinde bu tünelimiz de tamamen hizmete alınacaktır. Bunun yanında ekim ayının ilk haftasında da viyadüğümüz bir kanadından trafiğe açılacaktır. Bu da artık Hasankleyf'te yeni hayat için her şeyin hazır olduğu anlamına geliyor."

Hasankeyf Tüneli nde ışık göründü! 

Vali Şahin ve beraberinde bulunan heyet daha sonra Hasankeyf'te yapımı süren Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsünü inceledi.
 


Geri Dön