28 / 03 / 2024

Hatay Doğa Parkı'nın temeli atıldı!

Hatay Doğa Parkı'nın temeli atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, daha yeşil bir Hatay hedefiyle çıktığı Hatay'a hizmet yolunda Doğa Parkı adlı Projesiyle büyük bir çalışmanın altına imza attı.




Hatay’ın modern kentleşme ilkeleriyle hızlı gelişimi ile tarihi, estetik ve görsel değerlerinin ön plana çıktığı günümüzde ihtiyaçların kentimizin dokusuna uygun ivedi ve en doğru şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla hizmetler sunulmasına öncü olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ürettiği projeleri hayata geçirmesiyle kente önemli bir soluk getiriyor. 


PROJE DAHİLİNDE, HATAY'IN PEYZAJ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAN BİR TESİS FAALİYETE GEÇECEK 


HBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Antakya’nın Günyazı mahallesinde Hatay’ın her noktasına daha sağlıklı hizmet verebilmek adına doğal ortamımıza ve iklimimize uygun çiçek türlerinin yetiştirildiği, parklarda ve bahçelerde kullanılmak üzere banklardan, çöp kovalarına ve kentin dokusuna uygun mobilyalara kadar her türlü malzemenin üretiminin yapılabileceği, bitki üretim ve geliştirme ile çeşitli atölyelerin yer aldığı tesisin temel atma törenini Başkan Savaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.


DÖNMEZ: 1000 METREKARE İÇERİSİNDE ŞEHİR İÇERİSİNDE KULLANILAN PEYZAJ DÜZENLEMELERİNİN MALZEMELERİNİ ÜRETECEĞİZ


HBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, temeli atılan proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "1000 metrekare üzerine iki katlı iki binadan oluşan tesisimizde, atölyeler içinde şehir içinde kullandığımız bank, çöp kovası ve benzeri kent mobilyalarını kısacası peyzaj düzenlemelerinin daha ucuza mal edip üretimini gerçekleştireceğiz. Bu tesisin halkımıza hayırlı olmasını dilerim" ifafelerini kullandı.


BAŞKAN SAVAŞ: BUGÜN HAREKETLİ VE BEREKETLİ BİR GÜN, DOĞA PARKI PROJEMİZ HEMŞEHRİLERİME HAYIRLI OLSUN


Proje ilgili konuşan Başkan Savaş, "Bugün hareketli ve bereketli bir gün yaşıyoruz. Bu bölgeye yakın bir yere yapacağımız Doğa Parkı'nın tanıtımını gerçekleştirdik. Bunun dışında 250 kadar çiftçimizle üreteceğimiz çiçekler ile ilgili konuştuk. Burada da kendi malzememizi kendimiz üreteceğimiz atölyemizin temel atma törenindeyiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi her gün çalışıyor ve üretiyor. Ürettiğimiz her şeyi Hatay’ın dört bir yanına dağıtacağız. Bu tesisin önce Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına daha sonra da Hatay Büyükşehir Belediyesine ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadeleriyle gerçekleşen temel atma töreninin Hatay'a olan katkılarını dile getirdi.



Hatay Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön