28 / 03 / 2024

Hatay EXPO 2021'in düzenleneceği alanda inşaat hız kesmiyor!

Hatay EXPO 2021'in düzenleneceği alanda inşaat hız kesmiyor!

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 10 Aralık 2021-30 Mayıs 2022'de yapılacak EXPO 2021'in gerçekleşti alan tanıtıldı.



Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 10 Aralık 2021-30 Mayıs 2022'de yapılacak EXPO 2021'in gerçekleşti alan tanıtıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, beraberinde Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, CHP Hatay milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, merkez Antakya ilçesinde 105 bin dönümü yeşil olmak üzere 200 bin dönümde yapımı devam eden EXPO 2021 alanında buluştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Savaş, beraberindeki heyete alanı tanıttı ve süren çalışmalara ilişkin bilgi verdi .

Tanıtımın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Savaş, EXPO 2021'in Hatay'ın uluslararası alanda tanıtımına büyük katkıda bulunacağını vurguladı. 

Hatay EXPO 2021 in düzenleneceği alanda inşaat hız kesmiyor!

Kentin, organizasyonla ticaret ve turizmde önemli seviyeye geleceğine dikkat çeken Savaş, İskenderun ilçesinde de EXPO 2021 alanı oluşturulduğunu hatırlattı. 

Savaş, EXPO alanlarını her türlü kültür, eğitim, turizm ve eğlence faaliyetleri için kullandıracaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Dikey ve organik tarım yapılan alanımız olacak. Bunun dışında 13 medeniyetimizi temsil eden bir mozaiğimiz, 'medeniyetler bahçemiz' olacak. 5 bin kişilik amfi tiyatromuzun olduğu ve her türlü sosyal-kültürel faaliyeti yapacağımız yer olacak. 10 bin metrekare içerisinde fuar merkezimiz olacak. Bunun dışında bütün şehirlerden gelen belediyelerin hem bahçeleri hem de satış reyonları olacak. Burada mutfağımıza ait yemeklerimiz yer alırken, İskenderun bölgesindeki alanımızda da UNESCO tarafından tescillenmiş gastronomi kentlerinin yemekleri olacak."

Giresun'a yeni spor tesisleri geliyor!


Geri Dön