26 / 04 / 2024

Hatay İskenderun'a 2 yeni cami yapılacak!

Hatay İskenderun'a 2 yeni cami yapılacak!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehir merkezindeki yoğunluk yüzünden yeni camilere ihtiyaç olduğunu tespit eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iki yeni cami yapımı için kolları sıvadı.



İskenderun halkının daha ferah bir ortamda ibadet etmesini sağlamayı amaçlayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iki yeni caminin yapılması için harekete geçti. Merkez Cami ve Sahil Camisi adıyla inşa edilmesi planlanan camiler için Hatay protokolüne bilgi veren Başkan Seyfi Dingil, "Şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı artık halkımızın yeni camilere ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve iki yeni cami için proje hazırladık" dedi. 


GÜZELLİK KATACAK 


Yelken Kulübü'nde düzenlenen sunum toplantısında projeleri anlatan Belediye Başkan Seyfi Dingil, camilerin İskenderun'a ayrı bir güzellik katacağını söyledi. Toplantıya Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan ve kentin hayırsever işadamları katıldı. 


MİNYATÜR MİMARİ 


Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Merkez ve Sahil Camisi projelerinin bir an önce gerçekleşmesini arzu ettiğini ifade ederek, "İskenderun şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı artık halkımızın yeni camilere ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Sahil alanına yapacağımız cami, minyatür mimarisiyle göz kamaştıracak. Cami 500-600 kişi kapasiteli olacak. Projede sona yaklaştık. İmar tadilatı yaparak deniz kenarında vatandaşlarımızın huzur ve sükûnet içerisinde ibadetlerini yapacakları bir camiyi şehre kazandıracağız" dedi. 


ARTARDA YAPILACAK 


Konarlı Mahallesi'nde 2481 ada 5 numaralı parselin, geçmişte üniversite kampusuna dahil iken 2011 yılının temmuz ayında, cami yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildiğini hatırlatan Başkan Seyfi Dingil, "Sahil Camisi projesinin tamamlanmasının ardından Merkez Cami için de hemen çalışmalara başlayacağız. Primemall AVM karşısında bulunan alan içerisine, otoparkı olan, mimarisi üst düzey bin 500 kişilik bir caminin yapımına başlayacağız" diye konuştu. 


Sabah İskenderun


Geri Dön