25 / 04 / 2024

Hatay'da 8 noktada aynı anda çıkan orman yangınları sabotaj mı?

Hatay'da 8 noktada aynı anda çıkan orman yangınları sabotaj mı?

Vali Lekesiz: 8 ayrı noktada aynı anda yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getiriyor



Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Samandağ ilçesinde ormanlık alanda dünden bu yana devam eden yangınla ilgili olarak, ''8 ayrı noktada aynı anda yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getiriyor'' dedi.

Lekesiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay'da 48 saatten fazla süren orman yangınlarında 400 ile 500 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili sabotaj iddialarının araştırıldığını, şu ana kadar birçok kişinin ifadesine başvurduklarını ancak gözaltı ve tutuklama olmadığını belirten Lekesiz, 5 Ağustos günü başlayan ve halen devam eden orman yangınlarının rüzgarın şiddetini kaybetmesi halinde yarın sabah tamamen kontrol altına alınmasını beklediklerini ifade etti.
Lekesiz, şu ana kadar 400 ile 500 hektar arasındaki ormanlık alanın yangından zarar gördüğünü tahmin ettiklerini belirterek, ''8 ayrı noktada aynı anda yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getiriyor. İlgili birimlerimiz tarafından tüm boyutlarıyla yangın ele alınıp inceleniyor. Şu ana kadar herhangi bir gözaltı söz konusu değil. Olayın tahkiki ile ilgili olarak muhtelif vatandaşlarımızın ifadelerine başvuruyoruz. Ama herhangi bir gözaltı ve tutuklama yok'' diye konuştu.

Samandağ ilçesine bağlı Çubuklu köyünün kuzeybatısı ile Seldiren köyünün güneybatı istikametinde pazar günü 8 ayı noktada aynı anda başlayan yangının dün sabah 10 sıralarında güçlü rüzgarında etkisiyle Yaylacık köyünü tehdit etmeye başladığını bildiren Lekesiz, ''Köylerimizde can ve mal güvenlikleri için gerekli önlemleri aldık. 150'ye yakın iş makinesi, itfaiye, uçak, helikopter, dozer gibi araçlarla yangına müdahale ediyoruz. 400'e yakın orman işçisi, orman köylüsü de çalışmalara katılıyor. Eğer hava şartlarında olağanüstü bir gelişme olmaz ise sabaha karşı yangını tamamen kontrol altına almayı tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

A.A.


Geri Dön