26 / 04 / 2024

Hatay'da hak sahiplerine tapuları verildi!

Hatay'da hak sahiplerine tapuları verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hatay Valiliği öncülüğünde gerçekleşen törenle hak sahiplerine tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Hatay Valisi Ercan Topaca verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hatay Valiliği öncülüğünde gerçekleşen törenle hak sahiplerine tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Hatay Valisi Ercan Topaca verdi. 


Topaca: Vatandaşlarımızın Mülkiyet Hakkını Korumalıyız Hatay Valisi Ercan Topaca'da yaptığı konuşmada, "Hatay bilindiği gibi Türkiye'nin en özellikli illerinden biridir. Hatay dünyaya barış, hoşgörü ve kardeşlik adına da örnek bir kenttir. Bizler Hatay'da yaşayan vatandaşlarımızın mülkiyet hakkını da korumalıyız. Bugün de burada hak sahiplerine tapularını vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Geri kalan yerler de de çalışmalarımızı sürdürüp kalan yerlerde de tüm sorunları çözeceğiz. 


Bugünden sonra kimse burası benim çıkın gidin diyemeyecek, hak sahipleri tapularını gösterip burası benim deyip gönül rahatlığı içerisinde olacaklardır. 


Fransızlar döneminden kalan paftaların Türkçeleştirilmesi™ ve eski paftaların da müzemizde sergilemek üzere yardımlarınızı talep ediyorum. Bu anlamda bu çalışmalar oldukça önemlidir. 

Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, Hatay'da bundan sonra yapılacak çalışmalarda da gereken desteği temenni ederek sözlerimi noktalıyorum" dedi.

 

Bakan Sarı: Hatay'daki Çalışmaların Takipçisi Olacağım 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı yaptığı konuşmada, "Bugün toprağa vereceğimiz şehidimize ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. 


Ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar kararlı mücadelemiz devam edecektir. Bugün burada hak sahibi vatandaşlarımıza tapularını verecek olmaktan dolayı mutluyum. Biz kentsel dönüşümle daha yaşanabilir kentler oluşturuyoruz. 16 ilde başlattığımız çalışmayı tüm illere yayarak Türkiye'mizi daha modern bir hale getireceğiz. Mülkiyet sorununu da yaptığımız çalışmalarla çözeceğiz. 


Bu vesileyle bugün tapularını alacak olan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Hatay ili Alahan mahallesinde 229 dönümlük alanın kadastrosu tamamlandı. 90 yıllık mülkiyet sorunu da bu anlamda çözüldü. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum ve bundan sonra yapılacak çalışmaların da takipçisi olacağımı bildiriyorum" dedi. 


Konuşmaların ardından 90 yıldır tapularına kavuşmayı bekleyen hak sahibi Emsal Özkan, Ali Savran, Esiye Söyler, Ali Çetinkaya, Osman Özkan, Güllü Yıldır, Alaattin Savran, Mehmet Alkaya, Ali Yıldır, Bahattin Okçu, Halil Akdağ, Kerim Arslan, Gülperi Uslu, Fatma Boyar ve Emine Aydoğan tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Hatay Valisi Ercan Topaca verdi. Hatıra fotoğrafı çekimi ve yapılan ikramın ardından tören sona erdi. 


Antakya Şaşmaz Gazetesi


Geri Dön