19 / 04 / 2024

Hatay'da Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi!

Hatay'da Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in ev sahipliğinde Hatay Barosu ve TBB’nin işbirliğinde Antakya Savon Otel’de Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi.



Savon Otel'de gerçekleşen seminere Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mülki İdare Amiri Dr. Mustafa Farsakoğlu, Amasya Barosu Başkanı Av. Ahmet Melik Deriııdere, İstanbul Barosu'ndan Av. Ali Rıza İlgezdi ve Av. M. Şeref Kısacık, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selim Harbiyeli. Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik ile birlikte çok sayıda avukat ve stajyer katıldı. 


DÖNMEZ: "SEMİNERİN HEPİMİZ İÇİN FAYDALI GEÇMESİNİ ÜMİT EDİYORUM" 


Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, seminer sayesinde kentsel dönüşümün hukuk ile ilgili alanında bilgi edineceklerini belirtti. 


Yeni kurulan büyükşehir kentinin kentsel dönüşüm açısında önemi ve bunun hukuk ile ilgili alanında yapacakları seminerin faydasının altını çizen Dönmez: "Bugün burada Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm'ü konuşmak adına toplandık. Yeni Büyükşehir Belediyesi olan bir kentte bu semineri düzenlemek oldukça önem arz ediyor. 


Belediyeler tarafından Kentsel Dönüşüm alanındaki uygulamalarla ilgili toplantılar yapıldı. Bu yüzden bu seminer önemli bir tarihe de denk geldi. 


Ümit ediyorum ki bu seminer ile birlikte meslek mensubu arkadaşlarımız ve diğer katılımcılar konuyla ilgili önemli bilgilere erişme imkanı sağlayacaktır. Katılımlarından dolayı konuşmacılara ve misafirlerimize bir kez daha teşekkürleri mi sunuyorum."dedi. 


BESLER: "YARGI EN ÇOK TARTIŞILAN KURUMLARIN BAŞINDA GELİYOR"


Dönmez'in ardından kürsüye gelen TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler ise, 2010 yılında yapılan referandum ile en çok tartışılan konulardan birinin yargı olduğunu söyledi. 

Besler, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinden vazgeçmeyeceklerini ifâde ederek: "Bizi ayakta tutan ilke Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesidir. Bu ilkeden de vazgeçmeyeceğiz. Maarif teşkilatında yapılan yeniliklerle Atatürk'ün ismi silinmeye çalışılıyor. Bu maddeler endişe vericidir. Giderek ayrışıyoruz. 

2010 yılında yapılan referandum ile en çok tartışılan konulardan birisi yargı olmuştur. Bu tartışmalar uzlaşı içerisinde çözülmemiştir. 


Cumhuriyet tarihinde ilk defa yargıya olan güven yüzde 30'a inmiştir. Anayasa ve yasa değişiklikleriyle yargı yazboz tahtasına dönmüştür. Ancak biz ne Cumhuriyet'ten ne de Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık olma yolundan vazgeçmeyeceğiz. Siz gençlerin bu emaneti gururla taşıyacağınızdan asla şüphem yoktur. Bizleri buraya davet eden Baro Başkanı Ekrem Dönmez'e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor seminerin hepimiz için faydalı olmasını ümit ediyorum" diyerek vurguladı. 


Besler'in yaptığı konuşmanın ardından diğer konuşmacılar da alanlarıyla ilgili sunumlarını yaptılar. Soruların cevaplanmasının ardından seminer sona erdi. 


Antakya Zafer Gazetesi



Geri Dön