19 / 04 / 2024

Hatay'da Tarıma Dayalı İhtisas OSB'nin kurulması mecliste!

Hatay'da Tarıma Dayalı İhtisas OSB'nin kurulması mecliste!

Hatay'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Şahin, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şahin, ''Bitkisel ve hayvansal üretim teşvik edilmesi amacıyla kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgeleri ile tarım-sanayi entegrasyonun kurulması hedeflenmiş, bu çerçevede birçok ilde kurulması yönünde 2017 yılında Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetmeliği yayımlanmıştır.'' diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in soruları:
1- Hatay il ve ilçelerinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi var mıdır? Hangi ilçelerde kurulması planlanmaktadır?
2- Tarım ve hayvancılık açısından önemli bir potansiyeli bulunan Arsuz bölgesinde Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde bir çalışma var mıdır?
3- Hatay'a Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması 2019 yatırım programına alınmış mıdır? Alınmışsa ne kadar bütçe ayrılmıştır? Her bir projenin ne kadar sürede bitirilmesi öngörülmektedir?


Geri Dön