26 / 04 / 2024

Hattuşa Astyra en büyük termal turizm tesisi olma hedefinde

Hattuşa Astyra en büyük termal turizm tesisi olma hedefinde

Hattuşa Astyra Spa&Termal Resort yatak kapasitesi ve kişi başına düşen termal su miktarıyla Avrupa'nın en büyük termal turizm tesisi olma hedefinde



Yatak kapasitesi ve kişi başına düşen termal su miktarıyla Avrupa'nın en büyük termal turizm tesisi olma hedefindeki Hattuşa Astyra Spa&Termal Resort'un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, tesisinde Kaz Dağları'nın oksijeni ile bor oranı sıfır olan termal suyunu birleştirdi. Apart bölümü için 18 milyon euro harcanan tesis, otelin de hizmete girmesiyle 50 milyon euroya malolacak. Doğan, Güre termal suyunda bor oranının sıfır olmasının avantajına dikkat çekiyor. Doğan, 2'si Ege, 2'si de İç Anadolu Bölgesi'nde olmak üzere 4 tesisle, termal turizmin yüzde 15'lik payına sahip olmayı hedefliyor. Hattuşa Astyra Spa&Termal Resort, 1.500 kişilik yatak kapasitesi ile 11 bin metrekarelik kür merkezleriyle Türkiye'nin ilk ve tek termal sağlık turizm tesisi. Kaz Dağları'nın oksijeni ile termal suyunu sağlık turizmine kazandıran Doğan, termal ve sağlık turizminde ABD'nin 5.5 milyar dolar, AB'nin 3,5 milyar dolarlık paylarına karşın Türkiye'nin payının ise 20 milyon dolarda kaldığını Sağlık turizm olarak Türkiye'nin 200 bin kişiye hizmet verebildiğine dikkat çekiyor.

Hedefi 30 bin kişi
ÜLKE olarak Japonya, Fransa, Almanya'nın termal sağlığında ilk sıralarda yer aldığını belirten Doğan, her ihtiyaca cevap veren tesisin, SPA'sı, çamur banyosu, sıcak, soğuk havuzu, sosyal tesisi, apartı ve otel kısmıyla her kesime hitap ettiğini kaydetti. Doğan, tesiste yılda 30 bin kişiyi ağırlamayı planladıklarını da söyledi.

Çorumlu patron
ÇORUMLU Mehmet Ali Doğan, Hitit uygarlığına başkentlik yapan Hattuşa'nın Çorum'da olması nedeniyle Hattuşa ile Güre'nin mitolojik ismi Astyra'ı birleştirerek, tesise Hattuşa Astyra adını koymuş. Doğan, termal turizmiyle 12 ay turizm, sürekli istihdam, yatırım ve işletme karlılığının hedeflendiğini söyledi.
Nebahat KOÇ/Akşam


Geri Dön