19 / 04 / 2024

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden yeni proje atağı!

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden yeni proje atağı!

İlk konut projesindeki teslimleri için hazırlıklara başlayan CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, yeni projeler için de harekete geçti.



İstanbul Havalimanı’na (İGA) en yakın bölgede, ilk büyük konut projesi, CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi farklı iş modeliyle inşa edildi. Dünya'da yer alan habere göre; yeni nesil kooperatif yapısı ile 2016'da kurulan CVS Hava Kent Konut Yapı, hali hazırda 520 üyeyle faaliyette bulunuyor. Üyelerin büyük çoğunluğu ağırlıklı pilot ve havaalanı çalışanlarından meydana geliyor. CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “Projelerimizde bin TL aylık taksitle konut edinme fırsatı yarattık” diye konuştu.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi nden yeni proje atağı!

Hava Kent’i farklı illere de taşıyacak

CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Çavuş, kurdukları kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de projeler hayata geçireceklerine dikkat çekerek, öncelikle 6 şehire odaklanacaklarını belirtti. CVS Hava Kent’in odaklandığı şehirler arasında Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Eskişehir ve Bodrum yer alıyor. Çavuş, “Devletimizin kooperatifçilik mevzuatlarına uygun, son derece şeffaf bir sistemimiz var. Yeni sisteme göre e-devlet üzerinden tüm üyelerimiz kooperatife dair her şeyi istediği an açık ve net görebiliyor, takip edebiliyor. Sistemimizi sürdürülebilir bir şekilde farklı şehirlerde farklı bölgelerde devam ettirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi nden yeni proje atağı!

İlk projede yaşam başlıyor

Projelerini hali hazırda 4 noktada sürdüren Hava Kent’in ilk etabı Hava Kent Taşoluk, İGA’ya 7 kilometre, Arnavutköy Belediyesi’ne 1 kilometre, yeni yapılacak Kirazlı – Havaalanı Metrosu’na 750 metre mesafede konumlanıyor. CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, 4 blok ve 144 konut bulunan Hava Kent Taşoluk’ta yaşamın kısa sürede başlayacağını dile getirdi. 

Hava Kent Haraççı projesi ise İstanbul Havalimanı’na 7,5 kilometre mesafede yükseliyor. Hava Kent Haraççı’da 150 dairelik proje hayata geçirilmesi hedefleniyor. 2022 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi planlanan Hava Kent Haraççı’nın yaklaşık 36 milyon TL maliyetle hayata geçirileceği öngörülüyor.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi nden yeni proje atağı!

Yeni etabın tanıtımı yapıldı

CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, 2020 Ekim'de yeni projeleri Hava Kent Taşoluk 2’yi açıkladıklarını belirtti. İstanbul Havalimanı’na 5.5 kilometre, Arnavutköy metrosuna 750 metre uzaklıkta bulunan Hava Kent Taşoluk 2 projesi 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere toplam 140 daire ve ticari alanlardan meydana gelecek. Toplam yatırım bedeli 34 milyon TL olarak belirlenen proje, 9 bin metrekare büyüklükte alanda yükselecek. Projenin yüzde 60’ı yeşil alanlardan oluşacak. Erkut Çavuş, “Giriş katlar bahçe kullanım alanlı olacak. Projemizin diğer projelerimizden farkı ise kurulacak güneş panelleri ile kendi elektriğini üretecek olması. Burada üretilen enerjiyi ortak alanlarda kullanılarak aidat giderlerini en aza indirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi nden yeni proje atağı!

Pandemide arazi geliştirmeyi sürdürdük

CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, konuya ilişkin açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“Pandemi sürecinde de yatırımlarımıza, arazi geliştirme faaliyetlerimize devam ettik ve ‘Hava Kent Taşoluk 2’ projemiz için arazimizi hazırladık. İlk Taşoluk projemize çok yakın mesafede yer alan arazimiz için mimari çalışmalara başladık. Yıl sonuna kadar bu projemize de başlayacağız” dedi.

Yeni nesil kooperatif anlayışı ile kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!


Geri Dön