23 / 04 / 2024

Hava Kent Taşoluk'ta teslimler 2021'de!

Hava Kent Taşoluk'ta teslimler 2021'de!

İstanbul Havalimanı’na en yakın konut projesi olan Hava Kent’te teslimler 2021’in ilk çeyreğinde başlayacak. Hava Kent Kooperatifi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “İlk etabımız Hava Kent Taşoluk’ta yaşam gelecek yılın ilk çeyreğinde başlayacak” dedi.



İstanbul Havalimanı’na (İGA) en yakın bölgede, ilk büyük konut projesi, CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi tarafından hayata geçirildi.  

Dünya'da yer alan habere göre; 4 blok ve 144 konut bulunan Hava Kent Taşoluk’ta yaşamın 2021’in ilk çeyreğinde başlayacağına dikkat çeken CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Hava Kent Taşoluk etabının yüzde 60’ının tamamlandığını belirtti. 

Çavuş, “2021 yılının ikinci çeyreğinde teslim edilmesi planlanan projenin toplam inşaat alanı 14 bin 500 metrekare, toplam yatırım maliyeti 30 milyon TL” diye konuştu.

Hava Kent Haraççı projesi, İstanbul Havalimanı’na 7,5 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Ruhsat aşamasında olan Hava Kent Haraççı’da 150 konutluk bir proje yapılması planlanıyor. 2022 son çeyrekte teslim edilmesi öngörülen Hava Kent Haraççı’nın yaklaşık 36 milyon TL’ye mal olacak. 2+1 ve 3+1 konut  tiplerine yer verilecek projede 90 metrekare olan 2+1 dairelerin giriş aidatı 75 bin TL olup 36 ay vade ile aylık bin 500 TL taksitleri bulunacak. Bu daire tiplerinin muhtemel bedeli 360 bin TL olarak öngörülüyor. 

Yeni etabın tanıtımı yapıldı

CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, geçen ekim ayında yeni projeleri Hava Kent Taşoluk 2’nin duyurusunu yaptıklarına dikkat çekti. İstanbul Havalimanı’na 5.5 kilometre, Arnavutköy metrosuna 750 metre mesafede konumlanan Hava Kent Taşoluk 2 projesi 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 140 konut ile ticari alanlardan meydana gelecek. Toplam yatırım bedeli 34 milyon TL olan proje 9 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. Proje yüzde 60 yeşil alana sahip.

Erkut Çavuş, “2022’nin son çeyreğinde sahiplerine teslimlere başlamayı öngörüyoruz. Giriş katlar bahçe kullanım alanlı olacak. Projemizin diğer projelerimizden farkı ise kurulacak güneş panelleri ile kendi elektriğini üretecek olması. Burada üretilen enerjiyi ortak alanlarda kullanılarak aidat giderlerini en aza indirmeyi amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

İmar çalışmaları süren Hava Kent Akpınar projesi ise İstanbul Havalimanı’na 3 kilometre, Yat Limanı’na 750 metre, Odayeri Kavşağı’na 1.5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

"Hava Kent’i farklı illere de taşıyacağız"

CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, kurdukları kooperatif sistemiyle farklı bölgelerde de proje geliştireceklerine vurgu yaparak, “Devletimizin kooperatifçilik mevzuatlarına uygun, son derece şeffaf bir sistemimiz var. Yeni sisteme göre e-devlet üzerinden tüm üyelerimiz kooperatife dair her şeyi istediği an açık ve net görebiliyor, takip edebiliyor. Sistemimizi sürdürülebilir bir şekilde farklı şehirlerde farklı bölgelerde devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

"Pandemide arazi geliştirmeyi sürdürdük"

CVS Hava Kent Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “Pandemi sürecinde de yatırımlarımıza, arazi geliştirme faaliyetlerimize devam ettik ve ‘Hava Kent Taşoluk 2’ projemiz için arazimizi hazırladık. İlk Taşoluk projemize çok yakın mesafede yer alan arazimiz için mimari çalışmalara başladık. Yıl sonuna kadar bu projemize de de başlayacağız. 24 ay sonunda da üyelerimize teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Hava Kent Taşoluk 2 geliyor! Yeni proje!


Geri Dön