24 / 04 / 2024

Havsa'da 2013 yılında başlayan alt yapı çalışmaları bitti!

Havsa'da 2013 yılında başlayan alt yapı çalışmaları bitti!

2013 yılında alt yapı hamlesi başlatan Havsa Belediyesi büyük bir gayret ve titizlikle yürüttüğü çalışmalarda sona geldi.



8 ayrı binadan oluşan, 30 bin kişiye hizmet verebilecek kanalizasyon arıtma tesisini ve  58 km’lik kanalizasyon hattını bitiren Havsa Belediyesi, gerçekleştirdiği üst yapı çalışmaları ile ilçe merkezini farklı bir havaya bürüdü.


 Çalışmaların başladığı ilk günden bu yana altyapı çalışmalarını mahalle mahalle, sokak sokak takip eden Belediye Başkanı Oğuz Tekin, “Yerel yönetimler anlamında Cumhuriyet Tarihinin en büyük alt yapı çalışmasını bitirmenin gurunu yaşıyoruz.” dedi. Belediye personeli ile birlikte uzun soluklu bir çalışma olan alt yapı projesinde, ilçe halkının mağduriyetini önlemek için yaşanan sıkıntılara anında müdahale ettiklerini belirten Tekin; “Bu çalışmalar esnasında ana cadde ve sokaklarımızdaki yollar büyük zarar gördü. Alt yapı çalışmasının bitmesinin ardından, hemen yol çalışmalarımıza başladık. Fatih caddesinden başlayan asfaltlama çalışmalarımızda da sona gelinmiş olup, ara sokaklardaki parke taş çalışması da bitmiştir. Yapımı tamamıyla belediyemize ait olan, kendi imkan ve kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz asfaltlama çalışmalarıyla halkımıza verdiğimiz sıkıntıları gidermiş olduk. Aslında baktığımızda kıt bütçe ve sınırlı imkanlarla ve mevcut elemanlarla ilçemiz için, gelecek nesiller için zoru başararak, bu çalışmadan alnımızın akıyla çıktık. Ben bu süreç içerisinde, bu aşamaya gelene kadar ilçe halkına verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı bir kez daha özür diliyor, gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


 Toplam değeri, 9 milyon 978 bin 800 TL olan alt yapı projesinin %50 sini hibe kredi geri kalan %50 sini 200 ay geri ödemeli olarak finanse eden Havsa Belediyesi asfaltlama çalışmalarının maliyeti olan 2,5 milyon TL. yi tamamıyla kendi öz kaynaklarından karşıladı. Bunun yanında 200 bin TL. ara sokaklara parke taş döşemesi yapan Havsa Belediyesi çok büyük maliyetli bu projeyi başarıyla tamamlamış oldu. Finansman konusuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Oğuz Tekin; “vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırma çabası içerisinde büyük maliyetler ile tamamladığımız bu çalışma toplamda 12 milyon TL ye denk gelmiş oldu. 4,5 milyonluk hibe dışında kalan 7,5 milyon TL yi kıt kaynaklarımız ile tamamlamış olduk. Bundan sonra çeşitli üst yapı çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek olup, ‘Havsa halkı her şeyin en iyisine layıktır’ sloganıyla hizmet etmeye devam edeceğiz.”dedi. 


Çerkezköy Gazetesi


Geri Dön