19 / 04 / 2024

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak önemli projelere imza atan ve 2014’ten itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 tarihinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.



24 yıldır faaliyet gösteren ve bugüne kadar sektörde öncü projelerle ilkleri başarmış olan Tepe Emlak Yatırım’da üst düzey atamalar gerçekleşti.

İş hayatına 1988’de Bilkent Holding bünyesinde Tepe İnşaat’ta başlayan, Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak Tepe Prime, Beykoz Konakları ve Narcity gibi birçok başarılı projeye imza atan ve 2014 yılından itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 itibariyle şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Olcay, aynı zamanda Bilkent Holding bünyesindeki ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Olcay, son atamalar ve yeni organizasyon yapısıyla birlikte çalışanların yüzde 53'ünü kadınların oluşturduğunu söyledi. Olcay, AVM sektörüne değer katacak, yenilikler üretecek bir vizyonla insanların sosyal hayatlarına dokunmak istediklerini belirtti.

2014'ten beri Tepe Emlak Yatırım bünyesinde olan, Tepe Nautilus AVM yönetiminde üstlendiği görevlerin ardından son 3 yıldır İş Geliştirme ve Varlık Yönetimi Direktörü olan Deniz Bozan da Genel Müdür Vekilliği'ne atandı. Tepe İnşaat'ın önemli projelerinde 2001 ile 2008 yılları arasında Marmara Bölgesi Yatırım Projeleri Pazarlama ve Satış Koordinatörü olarak görev yapan Zeynep Salman ise Tepe Emlak Yatırım İş Geliştirme ve Varlık Yönetimi Direktörü olarak yeniden Bilkent Holding bünyesine katıldı.

Fark yaratmaya çalışıyoruz

Türkiye'deki AVM sektörüne değer katacak, yenilikler üretecek bir vizyonla insanların sosyal hayatlarına dokunmak istediklerini belirten Hayal Olcay, "Tam da bu nedenle Tepe Emlak Yatırım var. Faaliyetlerimizi AVM'lerin kendi güçlerini keşfetmesi üzerine kurduk. Bu nedenle daha iyi yönetilmelerini, doğru planlanma ile etkilerini ve kazançlarını arttırmalarını sağlayacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz." diye konuştu. Hayal Olcay, diğer alışveriş merkezlerine karşı rekabetin en kızıştığı alanlarda fark yaratmaya çalıştıklarını belirterek, "En çok önemsediğimiz şey insanların ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, o doğrultuda yenilemeler ve hizmetler geliştirmek. Bu yüzden trendleri yakından takip ediyor, verdiğimiz hizmetler, stratejilerimiz, mimari konseptlerimiz ve etkinliklerimizle fark yaratıyoruz. Yenileyerek bir yaşam merkezine dönüştürdüğümüz, ödüle doymayan ve 20. Yaşını kutlayan Bilkent Center bunun en güzel örneğidir" dedi.

Çalışanlarımızın yüzde 53’ünü kadınlar oluşturuyor

Türkiye'nin her yerinde çeşitli projeler yürüttüklerine, arka planda çok güçlü ve tecrübeli bir ekiple çalıştıklarına dikkat çeken Olcay, son atamalar ve yeni organizasyon yapısıyla beraber Tepe Emlak Yatırım çalışanlarının yüzde 53'ünün kadınlardan oluştuğunu belirterek, "Tepe Emlak Yatırım olarak beyaz yakalı çalışan ağırlıklı bir şirketiz. Üst yönetim kadrosuyla beraber tüm yönetici kadrolarında kadın çalışanlar aktif rol almakta. Kadınların çok fazla yönü var. Hem ev, hem iş, hem de sosyal hayattan edindikleri becerileri ile çok boyutlu düşünme, ilişki yönetimi ve yaratıcı fikirler oluşturma noktasında kadınlarla çalışmak bize değer katıyor. Bazı görev alanlarında ise erkeklerin aktif görev almasının faydasını görüyoruz. Bence iş hayatı bir denge üzerine kurulu. Biz, dengeyi iyi kurmuş, birlikte çok mutlu ve keyifli çalışan bir ekibiz.” diye konuştu.

Tepe Emlak Yatırım

Bilkent Holding’in önde gelen şirketleri arasında yer alan ve 1996 yılında kurulan Tepe Emlak Yatırım A.Ş. Metro AG ve Carrefour gibi Avrupa'nın tanınmış şirketleri ile işbirliği yaparak bugüne kadar Türkiye'nin değişik bölgelerinde alışveriş merkezleri yatırımlarına imza attı. Perakende sektöründe ilkleri başarmış ve birçok başarılı projeyi hayata geçirmiş olan Tepe Emlak Yatırım, deneyimli kadrosuyla alışveriş merkezi ve varlık yönetimi, kiralama, mimari tasarım, proje yönetimi ve konsept danışmanlığı hizmetlerini yüksek profesyonellik ve uzmanlık seviyesi ile tek çatı altında toplamakta.

Yenilikçi ve yaratıcı bakış açısıyla ziyaretçilerin içinde bulunmaktan keyif alacakları modern mekanlar yaratan Tepe Emlak Yatırım, 42 Maslak, Sığacık Teos Marina, Mix Kayseri AVM gibi karma projelerin ticari alanları ile ilgili kiralama ve konsept danışmanlığı hizmetleri verdi. İstanbul’da Tepe Nautilus AVM, Ankara’da Bilkent Center ve bünyesinde bulunan gastronomi merkezi Bilkent Station, Tepe Prime Avenue, Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve 365 AVM’nin kiralama ve yönetimini yapmakta. Son dönemde Tarman İncek, Renaza gibi bazı karma projelerin ticari alanları ile ilgili kiralama hizmeti de vermekte olan şirket, öncü proje yatırımları, dönüşüm projeleri ve profesyonel yönetim hizmetleri ile büyümeye devam etmektedir.

Renovasyon ödüllü mimarisi ve yenilenen sinemasıyla mutluluk Bilkent Center’da çoğalıyor

1998 yılında Tepe Emlak Yatırım A.Ş tarafından kurulan ve bu yıl yenilenerek bir çok ulusal markayı bünyesine dahil eden Bilkent Center; ziyaretçilerin keyifli ortamlarda alışveriş ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabildikleri, hem alışveriş yapıp hem de kaliteli zaman geçirebildikleri bir yaşam alanına dönüştü. Bilkent Center; Ankara’nın en köklü sinemalarından olan Bilkent Prestige sinemasının da yenilenmesi ile içten, samimi, sıcak bir mekan arayan gençlerin, ailelerin, çocukların, yaşlıların ve çalışanların kısacası toplumun her kesiminden insanın seveceği, kendini iyi hissedeceği alışveriş, yaşam ve gastronomi merkezi kavramlarını bir araya getirerek sektöre öncülük etti.

20. yılında yenilenerek, “Mutluluk Paylaştıkça Çoğalır” mottosunu benimseyen ve başarılarını ödülle taçlandıran Bilkent Center; bu yıl  Ankara  Kahve Festivali ile Hermes Creative Ödülleri’nden 4 kategoride Platin ödül, 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali ile dünyanın en önemli pazarlama ve iletişim ödülleri arasında gösterilen “MarCom Ödülleri”nden “Özel Etkinlik” kategorisinde Platin ödül, renovasyonu ile gayrimenkul sektöründe dünya çapında yüksek standartlı ve mükemmeliyeti sağlamış projelere farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen European Property Awards 2019-2020’de “Ticari Yenileme/Geliştirme” ve “Perakende Mimarisi” kategorilerinde 2 ayrı ödülün sahibi oldu.


Geri Dön