26 / 04 / 2024

Hayati Yazıcı: Kooperatifler daha kaliteli hizmet üretecek!

Hayati Yazıcı: Kooperatifler daha kaliteli hizmet üretecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ülke kooperatifçiliğinin kalitesini artırmak için sertifikalı eğitim programları hazırlıklarını tamamladıklarını bildirerek, kooperatiflerin artık daha kaliteli hizmet üreteceğini ifade etti.





Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, programın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna tanıtıldığını hatırlatarak, Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planında belirlenen hedeflerin hızla hayata geçirildiğini kaydetti.


Kooperatiflerin daha kaliteli hizmet üreteceğinin altını çizen Yazıcı, "Ülkemizde birçok sektörde faaliyet gösteren, dayanışma ve yardımlaşma odaklı çalışan ve ortaklarına eşit oy ve demokratik katılım imkanı sağlayan kooperatiflerin önemi artık daha iyi kavranıyor, bu nedenle kooperatifleşme her alana yayılıyor" ifadelerini kullandı.


Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sorumluluğunda yer alan Kooperatif Girişimciliği Eğitimi Projesinin başlayacağını anlatan Yazıcı, açıklamasında şunları kaydetti:


"Eğitim faaliyetlerimiz arasında kooperatif denetim ve yönetim kurulu üyeleri, kadınlarımızın kooperatif çatısı altında bir araya gelmelerini amaçlayan faaliyet kapsamında, kooperatifçilik sektöründe çalışan vatandaşlarımıza tüm illerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından kooperatifçilik eğitimi verilecek şekilde bir program hazırlanmasına karar verilmiştir. Bakanlığımızın ilgili kurumlarla yürüttüğü ortak çalışmalar sonucunda Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı hazırlanmıştır."


Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan çalışmalar sonucu programın onaylanarak uygulamaya konulmasının sağlandığını ifade etti. Kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmeyi amaçladığını belirten Yazıcı, "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programından, kooperatiflerde yönetici, denetçi veya personel olarak çalışmış ya da çalışmak isteyen ve en az ilkokul seviyesinde eğitimini tamamlamış olanlar yararlanabilir’" bilgisini verdi.


- Kurslar ücretsiz


Kursların ücretsiz olacağını vurgulayan Yazıcı, çizerek, program kapsamındaki eğitimlerin Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezlerinde düzenlenebileceği gibi kooperatifler ve üst kuruluşların göstereceği uygun mekanlarda da verilebileceğini ifade etti.


Beş gün sürecek programın sonunda katılımcıların bilgilerinin sınavla ölçüleceğini belirten Yazıcı, başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığınca sertifika verileceğini ifade etti. Söz konusu programın açılması için en az 12 başvuru gerektiğine dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:


"Kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirecek olan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı'na ilişkin detay bilgilere Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün "http://koop.gtb.gov.tr/" veya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün "http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/foet/foet.html" adresli internet sitesinden ulaşılabilir. Ayrıca, programa katılmak isteyenler bulundukları il veya ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezlerine, Mesleki Eğitim Merkezlerine, Turizm Eğitim Merkezlerine, Olgunlaşma Enstitülerine şahsen başvurabilirler."


AA


Geri Dön