26 / 04 / 2024

Hayırseverler, prefabrik okul yaptıracak!

Hayırseverler, prefabrik okul yaptıracak!

'Bütçeye göre okul' kampanyasında hayırseverler, 100 ila 150 bin TL'ye prefabrik okul yaptıracak



İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, okulöncesinde 2 bin 476 derslik eksiğiyle başı çeken İstanbul'da arayı kapatacak bir kampanya başlatıyor. 'Bütçeye göre okul' kampanyasında hayırseverler, 100 ila 150 bin TL'ye prefabrik okul yaptırabiliyor. Bütçesi kısıtlı olan eğitim gönüllüleri ise 50 bin TL'ye kendi adlarının verileceği derslikler kurabiliyor. 
 
Milli Eğitim yetkilileri hem hayırseverlerden gelecek teklifleri değerlendirmek hem de okullaşma hedefini yakalamak amacıyla yeni sezon öncesi kampanya başlatıyor. Bu kapsamda her hayırseverin bütçesine uygun okul modelleri çıkarıldı. Arsa tahsisi devlet tarafından yapılırken hayırsever vatandaş, inşa etmek istediği derslik miktarına karar verebilecek. İstanbul başta olmak üzere arsa sorunu olan illerde ilköğretim okullarının bahçesine, güvenli ve pratik prefabrik anaokulları kurulacak. 50 metrekarelik iki derslik, bir öğretmen odası, tuvalet ve banyolu bir prefabrik anaokulu 100 ile 150 bin TL arasında değişen fiyatlara yapılabiliyor. Bir derslik için bağışta bulunacak eğitim gönüllülerine de 50 bin liraya kadar hayır yapma imkânı sunulacak. Okulun ismi değişmeyecek ama sınıfa bağışçı vatandaşın adı verilecek. "Hayırsever vatandaşlarımızın desteğine her zamankinden çok ihtiyacımız var." diyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, bu dünyada bir dikili ağacının olmasını isteyen her vatandaşın hayır kampanyasına katılabileceğini belirtiyor.

2009-2010 eğitim öğretim yılında ilk 32 ilin zorunlu eğitime geçtiği okulöncesi eğitimde toplam 980 bin 654 öğrenci okulla buluştu. 2010-2011 sezonunda 25 ilde daha zorunlu eğitime geçilecek. Böylece zorunlu eğitime geçen il sayısı 57 olacak. Tüm Türkiye'de ise eğitime 2014'e kadar kademeli olarak geçilmesi planlanıyor. 26 bin 681 okulda 45 bin 703 derslikte eğitim faaliyetleri sürerken bu yıl sonu itibarıyla yurt genelinde yüzde 39'luk okullaşma sağlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullaşma hedefi bu yıl için tüm Türkiye'de yüzde 70.
Zaman


Geri Dön