25 / 04 / 2024

Hayri Ekinci kimdir?

Hayri Ekinci kimdir?

Hisar Yapı kurucularından olan Hayri Ekinci kimdir? Aynı zamanda Hisar Yapı’ da yönetim kurulu başkanlığı yapan Hayri Ekinci, Hisar Yapı ile hangi projelere imza attı?



Hayri Ekinci kimdir?

Hisar Yapı kurucularından olan Hayri Ekinci, aynı zamanda Hisar Yapı’da yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır. Aslen Giresunlu olan Hayri Ekinci, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudu


Hayri Ekinci, inşaat sektörüne 1980’li yıllarda girdi. Hayri Ekinci İstanbul Erenköy’de oturmaktadır. Ömerli Erenler Köyü’nde de bir çiftliği bulunan Hayri Ekinci, hafta sonları ya da İstanbul’un kalabalığından sıkılında çiftlik evine gittiğini belirtiyor.


Hisar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Hayri Ekinci, konut inşaatları ile ilgili şu yorumlarda bulundu:


Her yıl sadece İstanbul’da 250 bin konut ihtiyacı doğuyor. Nüfusun artmasına bağlı olarak 2015’e kadar konut açığı varken, İstanbul’daki konut stoğunun yüzde 52’si niteliksiz yapılardan oluşuyor. İstanbul’da ayrıca 2.5 milyon konutun da sağlıklı binalara dönüştürülmesi gerekiyor.


Hisar Yapı

Hisar Yapı; Kıraç Grup, Sucular, Ulucan İnşaat ve Hayri Ekinci İnşaat’ın bir araya gelmesi ile 2005 yılında kuruldu. 1960’lı yıllardan itibaren inşaat sektörü içinde olan firma son olarak Triad Park projesini hayata geçirdi.


Hisar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Ekinci’dir. Firma bugüne kadar konut ve ticari projeler inşa etmiştir. 




Geri Dön