26 / 04 / 2024

Hazar İttifak Group İstanbul'da restoran açacak!

Hazar İttifak Group İstanbul'da restoran açacak!

2004'te Azerbaycan'da ticari faaliyetlerine başlayan ve ana iş kolu inşaat olan  Hazar İttifak Group İstanbul'da restoran açacak..



Yeme içme sektöründe son dönemde özellikle steak house yatırımları öne çıkmaya başladı. Hatta bu alanda zincir restoranların kurulduğu gözleniyor. İstanbul'da sayıları giderek artan bu işletmelerin yatırımcıları sadece Türk girişimciler değil.


Bu alandaki pazarın büyüklüğü yabancıların da iştahını kabartmış durumda. Bu alana en son giren şirket ise Azerbaycan merkezli Hazar İttifak Group. 

 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre 2004'te Azerbaycan'da ticari faaliyetlerine başlayan firmanın ana iş kolu inşaat. Aralarında metro istasyonu, kamu binaları, konut ve ofislerin de bulunduğu birçok projeyi hayata geçiren firma, Türkiye pazarına geçen yıl girdi. Görüldüğü kadarıyla Türkiye'de inşaat sektörünün dışında da büyüme planları yapıyor. 

 

Nitekim geçen aylarda Ataşehir Water Garden'de açtığı Grili Branche Restorant&Lounge isimli işletmesinden sonra bu alanda yeni bir yatırımın hazırlıklarına da başlamış durumda. Arkadaşımız Özbey Men'in öğrendiğine göre, bunun için lokasyon arayışları sürüyormuş. Asıl hedefi ise dünyanın önde gelen başkentlerine yayılıp bu sektörde uluslararası bir zincir oluşturmakmış. Ancak açılacak her bir restoran farklı isim altında hizmet verecekmiş. 

 

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Anthony Betts, İstanbul'un hızla büyüyen bir şehir olması nedeniyle bu projenin ilk adımını burada attıklarını, bundan da son derece memnun olduklarını söylüyormuş. Kendine özgü menüleriyle dikkat çeken mekanı, iş ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinin tercih ettiğini belirtelim.

 


Geri Dön